Dodaj do ulubionych

bigos, ale skąd wziąć kapustę kiszoną?

IP: *.chello.pl 25.06.03, 12:34
Dla dużej ilości gości wymyśliłam bigos. I tu klops - nie ma już
zeszłorocznej kapusty kiszonej. Czy ta młoda kiszona nadaje się do bigosu?
Zwykle łączę białą kapustę z kiszoną, pół na pół. Poradźcie co TERAZ zrobić,
by nie było kulinarnej kompromitacji!
Edytor zaawansowany
  • hania_76 25.06.03, 15:31
    Młoda kiszona kapusta raczej nie nadaje się na bigos - ma zupełnie inny smak
    niż ta "zimowa". Zrób duży gar duszonej młodej kapusty (było sporo przepisów
    całkiem niedawno) i drugi gar młodych ziemniaków z koperkiem. Myślę, że goście
    będą wylizywać talerze :-)
  • Gość: chochelka IP: *.chello.pl 25.06.03, 20:01
    niezły pomysł, dzięki. Właśnie kupiłam w Makro wiaderko kapusty kwaszonej, mam
    nadzieję, że zimowej. Nie ma daty produkcji, tylko przydatności do spożycia i
    jest to rok 2007!
  • Gość: rebeka IP: *.cps.pl 25.06.03, 20:55
    Gość portalu: chochelka napisał(a):

    > Dla dużej ilości gości wymyśliłam bigos. I tu klops - nie ma już
    > zeszłorocznej kapusty kiszonej. Czy ta młoda kiszona nadaje się do bigosu?
    > Zwykle łączę białą kapustę z kiszoną, pół na pół. Poradźcie co TERAZ zrobić,
    > by nie było kulinarnej kompromitacji!

    Bez problemów kupisz kiszoną kapustę pasteryzowaną w słoikach,jednak koniecznie
    z dodatkiem słodkiej kapustyPozdr

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka