Dodaj do ulubionych

Jak przechowywać arbuza?

21.08.07, 07:42
Po przekrojeniu oczywiście, czy wogóle można, a jeśli - to jak
długo? Czasem trafia się taki egzemplarz, że nie sposób go zjeść za
jednym zamachem :-)
Wiem że bardzo niekorzystne jest przechowywanie w folii i nie należy
kupować przygotowanych przez sprzedawców arbuzowych fragmentów
opakowanych w folię spożywczą (moje dziecko kiedyś wymiotowało po
takim deserze całą noc). Nie chcę, żeby sytuacja kiedykolwiek sie
powtórzyła, a moje małe kocha arbuzy, dlatego proszę o odpowiedź,
jak przechowywać, żeby arbuza nie zaszkodził?
Edytor zaawansowany
  • linn_linn 21.08.07, 08:07
    Ja przechouje w lodowce i staram sie zjesc jak najszybciej: bajdalej
    w ciagu 2 dni. Potem zmienia jednak smak. Kupuje polowe arbuza i
    tylko takiego, ktorego kroja przy mnie. Jesli wiesz, ze nie zuzyjesz
    calosci, czesco mozesz pokroic w kostke i zamrozic.
  • 1-misiu 16.07.14, 14:58
    Nie da się. Jest tak smaczny, że zniknie w mig ;)
  • maggi9 16.07.14, 15:48
    Ja przechowuję przekrojonego na pół/ćwiartki w lodówce. Po prostu, bez przykrycia ewentualnie przykrywam papierem śniadaniowym.
    Trzymam zazwyczaj 1 dzień bo u mnie arbuz to długo nie postoi, potrafimy wciągnąć za jednym razem ze 4-5kg.

    Nie kupuję nigdy krojonego, brzydzi mnie to. Tylko w całości.

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka