Dodaj do ulubionych

leczo w słoikach

24.08.07, 11:00
Czy ktos robił leczo do słoików? Chodzi mi o to czy te słoiki trzeba
pasteryzować?
Edytor zaawansowany
  • Gość: vial IP: *.medstat.waw.pl 24.08.07, 12:11
    moja mama kiedyś robiła, jak chcesz to zadzwonię i zapytam, ale ja
    zmrazam
  • uruk-hai 24.08.07, 12:18
    też zamrażam....

    zresztą tylko wtedy jak zostanie sporo w garze, to 'łatwa' potrawa,
    a teraz zaczyna się ewnidentny sezon na leczo - właśnie wczoraj
    upichciłem :)
    --
    HTTP://www.jagdtiger.net/forum
  • Gość: sara441 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.07, 14:33
    Ja robię co roku, oczywiście pasteryzuję, dodaję do gulaszu, fasolki
    po bret., bigosu, no i jako leczo - z kiełbasą.
  • Gość: Galadriela IP: *.adsl.inetia.pl 24.08.07, 18:49
    Ja pasteryzuje, bo nie mam dużej zamrażarki,ale jakbym miała to bym tylko zamrażała.
  • Gość: x.armide IP: *.walecznych.net 24.08.07, 22:12
    a zamrazacie juz zrobine czy surowe ? czy nie wychodzi potem ciapa ?
    nie znam sie na pasteryzowaniu wiec zapytam ile moze polezec taki sloik z leczo czyt o ze jest tam olej nie przeszkadza ?
  • uruk-hai 24.08.07, 22:24
    zrobione już jest - żadnej ciapy nie zauważyłem ....

    podobnie robię z bigosem i fasolką 'po bretońsku'

    po to do puszek z rybami leją olej żeby pomagał w 'hibernacji a nie
    przeszkadzał ....
    --
    HTTP://www.jagdtiger.net/forum

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.