Dodaj do ulubionych

przecier pomidorowy

IP: 89.174.190.* 28.08.07, 11:06
Jak długo gotujecie pomidory na przecier? Taki do szybkiego użycia,
zapas na tydzień, dwa.Pracowicie wyszukałam przepisy, jedne podają:
rozgotować do miękkości, inne: gotować.Ja zwykle gotowałam z 15 min.
ale teraz to już nie wiem.
Edytor zaawansowany
  • sabrossa 28.08.07, 12:39
    obieram pomidory, wywalam gniazda nasienne, kroję w kostkę i duszę na oliwie ok.
    20 minut, oczywiście doprawiam solą, pieprzem, odrobiną cukru i ziołami wedle
    upodobań, następnie rozdrabniam to w blenderze na zgrabną paciaję. Jak nie masz
    blendera, możesz przetrzeć przez sito

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.