• drzewko
  • od najstarszego
  • od najnowszego

czy można mrozić placki ziemniaczane Dodaj do ulubionych

  • IP: 195.117.54.* 29.08.07, 12:41
    zgodnie z Waszymi radami zrobiłam placki i strasznie dużo mi ich wyszło, czy
    mroziliście kiedyś placki i jakie są po rozmrożeniu?
    Zaawansowany formularz
    • 29.08.07, 13:29
      nie mam w tym zakresie doświadczenia, ale generalnie potrawy z dodatkiem
      ziemniaków po rozmrożeniu są dla mnie niejadalne. Tak może być i z tymi
      plackami, które dodatkowo staną się "rozciapane". Zamroź jeden, wyjmij za parę
      godzin i spróbuj. Na Twoim miejscu jednak poczęstowałabym sąsiedztwo ;)
    • Gość: zal IP: *.manc.cable.ntl.com 29.08.07, 13:45
    • 29.08.07, 13:49
      owo. Nie jest to na tyle drogi produkt żeby bez żalu go wywalić.
      --
      Naprzód spojrzyj, z kim jesz i pijesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz.
      — Epikur
      • Gość: pinkink IP: *.oc.oc.cox.net 29.08.07, 22:15
        Da sie.
        U mnie mozna kupic gotowce mrozone, i nie powiem, trafilam [Trader
        Joe's] na calkiem smaczne.
        Sa juz gotowe do jedzenia tylko zamrozone. Tylko podgrzac/ podsmazyc.
        Nazywaja sie 'Latkes' i naleza do kanonu kuchni zydowskiej. Jedzone
        sa glownie z musem jablkowym.

        Inne, tez gotowe placki kartoflane calkiem nieciekawe, bo z maszyny.
        • Gość: pinkink IP: *.oc.oc.cox.net 29.08.07, 22:17
          Wyslalam moj post pod zupelnie nieodpowiednim, mylacym tytulem
          Pospiech.))
          • 29.08.07, 22:34
            metodami przemysłowymi. Takich możliwości w domu nikt nie ma. Nie ten proces
            technologiczny po prostu. Spróbuj to się przekonasz. Ja w kazdym bądź razie wolę
            świeże a nie gumowate, ciemne podeszwy.
            --
            Naprzód spojrzyj, z kim jesz i pijesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz.
            — Epikur
            • 30.08.07, 00:42
              Byc moze.
              Nie wiedzialam o tym, ze mrozenie mrozeniu nierowne.


              Jesli chodzi o ich smak i urode--pisze o "Latkes" z TJ's--to nic im zarzucic pod
              tym wzgledem nie mozna. Sa 'recznie' smazone i wyglad oraz smak maja bardzo
              'domowy'.
              Za to sie jednak placi: sa mniej wiecej dwa razy drozsze niz okraglaki spod
              sztancy z regularnego sklepu. Poza tym okraglaki sa zamrozone surowe, a Latkes
              -juz gotowe.
              Tylko podgrzac i jesc.)))
    • Gość: karolcia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.07, 22:30
      bardzo, bardzo, baaaardzo dużo ci ich wyszło?
      czy tylko "bardzo dużo"? ;)

      ostatnio był tu taki wątek reanimacyjny:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=77&w=67520613
      poczytaj, może jakiś ciekawy sposób na zjedzenie placków na drugi albo i trzeci
      dzień wpadnie ci w oczy ;)
  • Powiadamiaj o nowych wpisach

Wysyłaj powiadomienia o nowych wpisach na forum na e-mail:

Aby uprościć zarządzanie powiadomieniami zaloguj się lub zarejestruj się.

lub anuluj

Zaloguj się

Nie pamiętasz hasła lub loginu ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.