Dodaj do ulubionych

Ciasto KRÓWKA

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.07, 08:03
Można kupić w cukierniach, a nawet w proszku. Czy ktoś ma przepis?
Wyszukiwarka nie ma. Zbliżają się urodziny moich dzieci i chciałabym
zrobić krówkę.
Edytor zaawansowany
  • Gość: chichotek IP: *.gdynia.mm.pl 13.09.07, 14:06
    a ja to ciasto znam pod nazwą toffi a krówke robie troche inaczej. Ciemny
    biszkopt przekładam kremem z ugotowanego mleka skondensowanego zmiksowanego z
    masłem posypuje orzechami i rodzynkami w srodku i na wierzchu. Proste i dobre. A
    znam tez wersje kremu : masło + sos toffi taki do lodów. Też dobre
  • izek26 13.09.07, 16:54
    chichotek,a mogłabyś bliżej podać jak ugotować mleko skondensowane,czy długo i
    jaka proporcja potem z masłem?
    --
    tiny.pl/f44r
    bąble
  • Gość: studentka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.07, 18:22
    Puszkę gotuje się 2-3 godz.Można w puszce, można przelac mleko do
    słoiczka, zakręcić i gotować.
  • alinka_li 13.09.07, 14:18
    no trudno, pewnie mnie tu przeklną, ale naprawdę polecam to z pudełka, łatwe i
    smaczne, tylko ja daję na górę duużo orzechów włoskich. Na usprawiedliwienie
    powiem, że robiłam gotowce często jak mi inne nie wychodziły, a teraz już
    wychodzą;-) mimo tego nadal od czasu do czasu robię z proszku,(naprawdę
    b.rzadko), a krówka jest ok

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka