Dodaj do ulubionych

buraczki+ocet balsamiczny,macie pomysły?

  • pani.serwusowa 28.09.07, 11:13
    Zadziala i to jak :)

    Kilka ugotowanych buraków, obranych po ostudzeniu
    Kilka łyżek oliwy
    Kilka łyżek octu balsamicznego
    Kawałek sera Roquefort
    Kilka łyżek sezamu
    Sól, pieprz

    Obrane buraki pokroić na sporą kostkę, wrzucić na rozgrzaną oliwę,
    smażyć ok. 3 minut. Dodać ocet balsamiczny, przyprawić solą i
    pieprzem, zdjąć z patelni, kiedy będą wyglądały jak glazurowane ;)
    Przełożyć do półmiska, schłodzić w lodówce przez kilka godzin.
    Pokruszyć na górę ser, posypać sezamem.
    --
    No, on second thought, let's not go to Camelot.
    It is a silly place.
  • ilekobietamalat 28.09.07, 11:30
    buraczki,ocet balsamiczny,podane na rukoli,posypane platkami sera
    koziego. (ja osobiscie koziego sera nieznosze,ale ci ktorzy lubia
    byli zachwyceni). ja wole z jakism cammembertem czy czyms:)
    --
    w mojej kuchni pachnie lawenda moj wlasny osobisty blog;)
    men in trees moje wlasne osobiste forum;)
  • jacek1f 28.09.07, 11:36
    pomarańcze w cząstkach obranych..
    orzechy..
    sery...
    a nawet smażone paski kurczaka - jako wieksza potrawa.
  • Gość: kogielmogiel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.07, 16:35
    Jamie Oliver podaje w którejś z książek taki przepis, z którego wiele razy
    korzystałam z super efektem: surowe obrane pokrojone w spore kawałki buraczki,
    kilka nieobranych rozmiażdżonych nieco ząbków czosnku, sól, oregano albo
    tymianek (tylko nie oba naraz), oliwa (sporo) i taka sama ilość octu
    balsamicznego. Zawinąć szczelnie w folię alu w taki pakuneczek, do piekarnika na
    jakąś godzinkę. Szczegółów nie pamiętam, robię już teraz na oko. Pachnie i
    smakuje obłędnie.
  • pani.serwusowa 28.09.07, 16:50
    To musi byc super :) Pieczone buraki sa zreszta o niebo lepsze niz
    gotowane. Wybrobuje Twoja propozycje wkrotce.
    --
    No, on second thought, let's not go to Camelot.
    It is a silly place.
  • jacek1f 28.09.07, 18:50
    buraczki i albo to, albo to, albo to i to.
    Orzechy z serem idą razem, pomarancze z orzechami tez:-)

    ALe nie wsio na raz.
  • cipcipkurka 28.09.07, 20:59
    Tak mi się coś kołatało, że w tym przepisie jest balsamiczny, ale
    nie, tylko czerwone wino.
    Ale skoro się naszukałam, to wklejam ;-) Można przecież i jedno, i
    drugie?
    forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=77&w=34726103&a=34794121
    --
    ...co za nuda na Boga,
    czuję bezsens istnienia i zdrętwiała mi noga...

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.