jak sklarować galaretę? Dodaj do ulubionych


Co roku na wigilie robię karpia w galarecie. Smak ok, ale wygląd...:(. W
książce kucharskiej znalazłam informację o klarowaniu galarety za pomocą
białka. Próbowałam ze dwa razy, ale zyskałam tyle, że zepsułam smak galarety,
i otrzymałam klarowną ciecz ale za to z białymi szumowinkami których nie można
było w żaden sposób oddzielić od galarety ( po prostu przenikały i przez gazę
i przez gęściejszą ściereczkę). Wyglądało to gorzej niż w wersji pierwotnej.
Może ktoś mi poradzi jak to zrobić dobrze ?
Przeczytaj całą dyskusję
  • drzewko
  • od najstarszego
  • od najnowszego
  • drzewko odwrotne

Wysyłaj powiadomienia o nowych wpisach na forum na e-mail:

Aby uprościć zarządzanie powiadomieniami zaloguj się lub zarejestruj się.

lub anuluj

Zaloguj się

Nie pamiętasz hasła lub loginu ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Bestsellery

Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.