Re: Jak zrobić dobry szpinak?? Dodaj do ulubionych


Ja robię tak:
Paczka mrożonego szpinaku [najlepszy jest szpinak w liściach firmy Bonduelle], 1
cebula, 1 jajko, 2 łyżki śmietany, sól, pieprz, gałka muszkatołowa, 2 ząbki
czosnku lub więcej jak kto lubi.
Rozmrozić szpinak i ew. nadmiar wody odlać.
Poszatkowaną cebulę zeszklić na patelni na 1 łyżce masła. Dodać rozmrożony
szpinak i przesmażyć parę minut. Do szpinaku dodać jajko rozbełtane z dwoma
łyżkami słodkiej śmietany. Doprawić solą, pieprzem i świeżo startą gałką
muszkatołową oraz przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Jeszcze parę chwil
poddusić.
Można też do tego szpinaku dodać pieczarki uprzednio przesmażone na patelni.
Doskonały jest z makaronem, z naleśnikami piwnymi i omletem.

Poszatkowaną cebulę zeszklić na patelni na 1 łyżce masła, dodać rozmrożony szpinak
Przeczytaj całą dyskusję
  • drzewko
  • od najstarszego
  • od najnowszego
  • drzewko odwrotne

Wysyłaj powiadomienia o nowych wpisach na forum na e-mail:

Aby uprościć zarządzanie powiadomieniami zaloguj się lub zarejestruj się.

lub anuluj

Zaloguj się

Nie pamiętasz hasła lub loginu ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Zadaj pytanie na Forum

Za darmo

Na każdy temat

Tysiącom użytkowników

Zapytaj

Bestsellery

Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.