• drzewko
  • od najstarszego
  • od najnowszego

POMOCY! Za duzo chili w leczo Dodaj do ulubionych

  • IP: *.asfd.cable.ntl.com 25.02.08, 22:05
    wie ktos jak to zlagodzic?
    Edytor zaawansowany
    • Gość: x IP: *.PH-1511G-BSR64K-02.ish.de 25.02.08, 22:07
    • Gość: pivo IP: 80.54.173.* 25.02.08, 22:10
      Chyba tylko dużą ilością zimnego piwa.
      Śmietana chyba nie da rady.
      • Gość: ania_m IP: *.pools.arcor-ip.net 25.02.08, 22:12
        jedyne co mozesz zrobic, to dowalic warzyw i pomidorow. nic wiecej nie
        pomoze.

    • 25.02.08, 22:14
      Jestem za smietana. Nabial magicznie neutralizuje to, co ostre.
      --
      O sobie samej była wielkiego mniemania - miała się za największą
      doskonałość w całej Warszawie.
      • Gość: x IP: *.PH-1511G-BSR64K-02.ish.de 25.02.08, 22:16
        Jedyne co pomoże to dowalić:DDDD
        • 26.02.08, 06:30
          Trzeba skończonego abnegata kulinarnego (określenie użyte z pełną znajomością
          jego znaczenia) nie znającego się na kuchni, żeby leczo "zaprawić" śmietaną głupku.
          --
          Z młodych gniewnych wyrastają starzy wku..eni.
          Agnieszka Osiecka
      • Gość: ania_m IP: *.pools.arcor-ip.net 25.02.08, 22:39
        w innym daniu jak najbardziej. ale smietane do leczo?
        imho absolutnie nie. leczo to warzywa i pomidory bez nabialu.
        • Gość: aga IP: *.asfd.cable.ntl.com 25.02.08, 22:48
          dzieki za wszystkie rady, najbardziej pomocne okazalo sie zimnie piwo w duzych
          ilosciech :))))
          • Gość: senin IP: *.for.connect.net.au 25.02.08, 23:56
            • Gość: ania_m IP: *.pools.arcor-ip.net 26.02.08, 11:36
              hmmm...
              a nie bedzie tak na koncu, ze bedziemy mieli potrawe dalej za ostra i
              do tego wstretnie przesolona?
              ja ogolnie sole malo, ale zauwazylam, ze jesli dosole np zupe podczas
              gotowania, to wszystkie inne smaki (w tym zdecydowanie rowniez ostry)
              staja sie bardziej WYRAZISTE wlasnie.
              • Gość: senin IP: *.for.connect.net.au 26.02.08, 12:45

                > hmmm...
                > a nie bedzie tak na koncu, ze bedziemy mieli potrawe dalej za
                ostra i
                > do tego wstretnie przesolona?


                nie - sol rownowazy ostrosc chilli - o pieprzu nie pisalam
        • 26.02.08, 01:50
          Gość portalu: ania_m napisał(a):

          > w innym daniu jak najbardziej. ale smietane do leczo?
          > imho absolutnie nie. leczo to warzywa i pomidory bez nabialu

          Nie byloby to leczo, albo byloby to leczo ze smietana. Pyszne, bo
          sosy pomidorowo-smietanowe sa wyborne. Smietane Wegrzy uzywaja do
          czesto-gesto, wiec nawet jesli nie jest w temacie, to bardzo blisko.
          --
          -So, we’re the last feminists? Feminism dies with my generation?
          -It is to be hoped for, dear.
      • 26.02.08, 06:32
        pl.wikipedia.org/wiki/Leczo
        --
        Z młodych gniewnych wyrastają starzy wku..eni.
        Agnieszka Osiecka
    • 26.02.08, 00:30
      Na temat zbyt ostrych potraw wypowiedziała się kiedyś zaprzyjaźniona Meksykanka,
      Mariana, która ujawniła mi metodę, którą sama stosowała, a ponieważ kuchnia
      meksykańska ostrością stoi, toteż warto tę opinię wziąć pod rozwagę.

      Rada Mariany: byt ostry kęs zagryźć kąskiem chleba. W przeciwieństwie do
      napojów, które nic nie dają, złagodzi ostrość, działając balsamicznie na przewód
      pokarmowy. Uzasadniła to bardziej naukowo, ale w tej konkretnej sprawie
      pozwólcie, iż zasłonię się niepamięcią :)

      --
      Strona miłośników smaku - poszukiwaczesmaku.pl
      • 26.02.08, 06:34
        --
        Z młodych gniewnych wyrastają starzy wku..eni.
        Agnieszka Osiecka
      • Gość: ania_m IP: *.pools.arcor-ip.net 26.02.08, 11:40
        no w kazdym razie popijanie woda czy piwem nic nie daje. wrecz
        przeciwnie, uczucie pieczenia w jamie ustnej i przelyku narasta.
        pomagaja za to napoje-emulsje tluszczu i wody, czyli mleko, ayran,
        lassi, maslanka itp. pomaga jak najbardziej jedzenie chleba, ale nie
        wiem, czy chcialabym to robic po kazdym kasku dania :)
  • Powiadamiaj o nowych wpisach

Wysyłaj powiadomienia o nowych wpisach na forum na e-mail:

Aby uprościć zarządzanie powiadomieniami zaloguj się lub zarejestruj się.

lub anuluj

Zaloguj się

Nie pamiętasz hasła lub loginu ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.