Dodaj do ulubionych

POMOCY! Za duzo chili w leczo

IP: *.asfd.cable.ntl.com 25.02.08, 22:05
wie ktos jak to zlagodzic?
Edytor zaawansowany
  • Gość: x IP: *.PH-1511G-BSR64K-02.ish.de 25.02.08, 22:07
  • Gość: pivo IP: 80.54.173.* 25.02.08, 22:10
    Chyba tylko dużą ilością zimnego piwa.
    Śmietana chyba nie da rady.
  • Gość: ania_m IP: *.pools.arcor-ip.net 25.02.08, 22:12
    jedyne co mozesz zrobic, to dowalic warzyw i pomidorow. nic wiecej nie
    pomoze.

  • 25.02.08, 22:14
    Jestem za smietana. Nabial magicznie neutralizuje to, co ostre.
    --
    O sobie samej była wielkiego mniemania - miała się za największą
    doskonałość w całej Warszawie.
  • Gość: x IP: *.PH-1511G-BSR64K-02.ish.de 25.02.08, 22:16
    Jedyne co pomoże to dowalić:DDDD
  • 26.02.08, 06:30
    Trzeba skończonego abnegata kulinarnego (określenie użyte z pełną znajomością
    jego znaczenia) nie znającego się na kuchni, żeby leczo "zaprawić" śmietaną głupku.
    --
    Z młodych gniewnych wyrastają starzy wku..eni.
    Agnieszka Osiecka
  • Gość: ania_m IP: *.pools.arcor-ip.net 25.02.08, 22:39
    w innym daniu jak najbardziej. ale smietane do leczo?
    imho absolutnie nie. leczo to warzywa i pomidory bez nabialu.
  • Gość: aga IP: *.asfd.cable.ntl.com 25.02.08, 22:48
    dzieki za wszystkie rady, najbardziej pomocne okazalo sie zimnie piwo w duzych
    ilosciech :))))
  • Gość: senin IP: *.for.connect.net.au 25.02.08, 23:56
  • Gość: ania_m IP: *.pools.arcor-ip.net 26.02.08, 11:36
    hmmm...
    a nie bedzie tak na koncu, ze bedziemy mieli potrawe dalej za ostra i
    do tego wstretnie przesolona?
    ja ogolnie sole malo, ale zauwazylam, ze jesli dosole np zupe podczas
    gotowania, to wszystkie inne smaki (w tym zdecydowanie rowniez ostry)
    staja sie bardziej WYRAZISTE wlasnie.
  • Gość: senin IP: *.for.connect.net.au 26.02.08, 12:45

    > hmmm...
    > a nie bedzie tak na koncu, ze bedziemy mieli potrawe dalej za
    ostra i
    > do tego wstretnie przesolona?


    nie - sol rownowazy ostrosc chilli - o pieprzu nie pisalam
  • 26.02.08, 01:50
    Gość portalu: ania_m napisał(a):

    > w innym daniu jak najbardziej. ale smietane do leczo?
    > imho absolutnie nie. leczo to warzywa i pomidory bez nabialu

    Nie byloby to leczo, albo byloby to leczo ze smietana. Pyszne, bo
    sosy pomidorowo-smietanowe sa wyborne. Smietane Wegrzy uzywaja do
    czesto-gesto, wiec nawet jesli nie jest w temacie, to bardzo blisko.
    --
    -So, we’re the last feminists? Feminism dies with my generation?
    -It is to be hoped for, dear.
  • 26.02.08, 00:30
    Na temat zbyt ostrych potraw wypowiedziała się kiedyś zaprzyjaźniona Meksykanka,
    Mariana, która ujawniła mi metodę, którą sama stosowała, a ponieważ kuchnia
    meksykańska ostrością stoi, toteż warto tę opinię wziąć pod rozwagę.

    Rada Mariany: byt ostry kęs zagryźć kąskiem chleba. W przeciwieństwie do
    napojów, które nic nie dają, złagodzi ostrość, działając balsamicznie na przewód
    pokarmowy. Uzasadniła to bardziej naukowo, ale w tej konkretnej sprawie
    pozwólcie, iż zasłonię się niepamięcią :)

    --
    Strona miłośników smaku - poszukiwaczesmaku.pl
  • 26.02.08, 06:34
    --
    Z młodych gniewnych wyrastają starzy wku..eni.
    Agnieszka Osiecka
  • Gość: ania_m IP: *.pools.arcor-ip.net 26.02.08, 11:40
    no w kazdym razie popijanie woda czy piwem nic nie daje. wrecz
    przeciwnie, uczucie pieczenia w jamie ustnej i przelyku narasta.
    pomagaja za to napoje-emulsje tluszczu i wody, czyli mleko, ayran,
    lassi, maslanka itp. pomaga jak najbardziej jedzenie chleba, ale nie
    wiem, czy chcialabym to robic po kazdym kasku dania :)

Nie pamiętasz hasła lub ?

Zapamiętaj mnie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.