• drzewko
  • od najstarszego
  • od najnowszego
Dodaj do ulubionych

kuchnia pomorska-pilnei potrzebny prosty i zjadliw

  • IP: *.as.kn.pl 03.03.08, 18:59
    zjadliwy przepis. na cokolwiek :)
    Pomorze jakiekolwiek, byle polskie ;)
    Edytor zaawansowany
    • 03.03.08, 19:39
      Zrób rybę - pieczoną, smażomą lub duszoną. Proste i snaczne.
      --
      Z młodych gniewnych wyrastają starzy wku..eni.
      Agnieszka Osiecka
      • 03.03.08, 19:40

        --
        Z młodych gniewnych wyrastają starzy wku..eni.
        Agnieszka Osiecka
    • 04.03.08, 00:15
      Skromny zasób mniej lub bardziej popularnych przepisów z Pomorza polecają
      Poszukiwacze Smaku na Szlaku, co w zasadzie jest reklamą, ale tak skonstruowano
      pytanie, a cel uświęca środki :)

      --
      poszukiwaczesmaku.pl -
      super strona o kuchni regionalnej
      • 04.03.08, 07:46
        12 osoba na Twojej stronie. Żenada.
        --
        Z młodych gniewnych wyrastają starzy wku..eni.
        Agnieszka Osiecka
    • 04.03.08, 08:23
      No ryby zdecydowanie:)Albo pierogi z ryba?:)Tu jeszcze cos:)
      tiny.pl/lz7x
      --
      la donna e mobile :)
      no i jeszcze Pinezka
      Kuchenne Pogaduszki
      • Gość: kawa_o_poranku IP: *.limes.com.pl 11.03.08, 16:24
        Przepis potrzebny był pilnie...ale gdyby któś był ciekaw potraw
        pomorskich, to np.
        zupa z brukwii
        coś w rodzaju tatara z gęsiny (nazwy nie pomnę)
        potrawka z kurczaka z rodzynkami
        buraczki z kminkiem (na zimno)
        marynowany śledź (uprzednio smażony w cieście)
        jajecznica z wędzonym węgorzem
        a na deser fefernuski - niezbyt słodkie ciasteczka, troche podobne
        do pierniczków lub w sezonie - mus truskawkowy
        • 12.03.08, 08:12
          Gość portalu: kawa_o_poranku napisał(a):
          > marynowany śledź (uprzednio smażony w cieście)
          Ciekawe jak się marynuje śledzia usmażonego w cieście?
          --
          Z młodych gniewnych wyrastają starzy wku..eni.
          Agnieszka Osiecka
          • Gość: kuchara IP: 149.156.14.* 12.03.08, 10:09
            Może chodzi o świeże śledzie, posolone, popieprzone, po
            dokładnym "utytłaniu" w mące smażone na rumiano, a następnie zalane
            np. w sporym słoiku lekką marynatą octową? Je się oczywiście na
            zimno, a wyglądają faktycznie jakby były smażone w cieście. Moja
            teściowa (z Pomorza zresztą) takie robi.
            • 12.03.08, 11:08
              marynacie. A usmażone najpierw w cieście to zupełnie inna bajka. Z naciskiem na
              bajka.
              --
              Z młodych gniewnych wyrastają starzy wku..eni.
              Agnieszka Osiecka
              • Gość: kawa_o_poranku IP: *.limes.com.pl 12.03.08, 18:22
                hm....moze podaje sie i tak. ja znam go w wersji smażonej w cieście
                (jajko, mąka,woda, sól)a potem marynowej w zalewie octowej.
                tak robiło się u mojej babci na Kaszubach - więc jesli to bajka, to
                kaszubska
                • 29.03.08, 13:24
                  Gość portalu: kawa_o_poranku napisał(a):

                  > hm....moze podaje sie i tak. ja znam go w wersji smażonej w
                  cieście
                  > (jajko, mąka,woda, sól)a potem marynowej w zalewie octowej.
                  > tak robiło się u mojej babci na Kaszubach - więc jesli to bajka,
                  to
                  > kaszubska

                  nie przejmuj sie on zawsze cos znajdzie
                  a kuchnie sa rozne
                  a on zna kuchnie calego swiata ha
                  jak by tak bylo to by nie podal takiej odpowiedzi

                  jak tobie smakuje to sie im nie interesuj

    • 11.03.08, 17:53
      A może stąd coś wybierzesz: //www.kuchnia.wla.com.pl/potrawy.php
    • 30.03.08, 10:41
      ja robie z ryby wedzonej,mielonej(najlepiej biore makrele)
      z cebula
      potem dodaje sol,pieprz
      jajko,troche maki normalnej i troche bulki tartej
      robie kotleciki smaze
      do tedo ladne kartofelki i nam smakuje
      do tego surowka z pory

      nie wiem czy to kuchnia pomorska
      i czy polska
      ja robie cos jak wyjdzie i makuje to dobrze
      jak cale zycie masz do czyniena z kuchnia
      slyszysz,czytasz,odladasz w telewizi rozmawiasz
      z ludzmi,to nir wiesz dokladnie skad masz przepis
      ----
      i niech znowu sie ktos nie konzentruje
      na sposob mojego pisania
      bo tego czasu mozna inaczej uzywac
  • Powiadamiaj o nowych wpisach

Wysyłaj powiadomienia o nowych wpisach na forum na e-mail:

Aby uprościć zarządzanie powiadomieniami zaloguj się lub zarejestruj się.

lub anuluj

Zaloguj się

Nie pamiętasz hasła lub loginu ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.