Dodaj do ulubionych

Czy można mrozić twaróg?

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.03.08, 12:49
Dostałam ze wsi biały ser.Czy mogę go zamrozić? Za kilka dni święta
i miałabym na sernik. Czy macie z mrożeniem twarogu jakieś
doświadczenie?
Edytor zaawansowany
  • 14.03.08, 13:13
    Po rozmrożeniu wyleci z niego sporo wody i będzie się bardzo
    kruszył.To wiem na pewno,bo mroziłam.Do dalszego przetworzenia się
    nadaje,ale nie wiem czy będzie dobry do sernika,szczególnie
    świątecznego,który w założeniu ma być udany.Może ktoś piekł taki
    sernik.
    --
    moją ulubioną sygnaturkę wykorzystuje już ktoś inny...
  • Gość: dioda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.08, 13:32
    Sernik będzie sie kruszył,przerabiałam to kiedyś.
  • Gość: Anna IP: *.aster.pl 14.03.08, 13:54
    Ja kiedyś upiekłam sernik wcześniej i zamroziłam.Było w porządku.
  • 15.03.08, 08:06
    Będzie się kruszył z cała pewnością. Ale można zrobić pierogi, naleśniki,do
    chleba ,sernika bym się bała. Mroziłam upieczony sernik
    wielokrotnie , nic mu sie złego nie stało,najlepiej w mniejszych kawałkach.
  • Gość: mgd IP: *.tvk.torun.pl 15.03.08, 08:57
    Zgadzam się w zupełności, upieczony sernik bardzo ładnie się mrozi :)
  • 15.03.08, 14:55
    zawsze z Polski przywoze ser twarog i mroze .Moze nie jest pierwsza
    klasa no ale coz mus to mus.nie narzekam

Nie pamiętasz hasła lub ?

Zapamiętaj mnie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.