Dodaj do ulubionych

$ rosol z szynka $

IP: *.dip.t-dialin.net 03.09.03, 12:45
PRZYGOTOWANIE: 30 min
OCZEKIWANIE: 30 min
GOTOWANIE: ok. 1 godz.
PORCJA: 310 kcal


SKŁADNIKI NA 8 PORCJI

1/2 kg wołowiny na rosół (szponder, pręga)
kurczak (ok. 1,2 kg)
włoszczyna
po kilka ziaren pieprzu i ziela angielskiego
listek laurowy
kostka Złotego rosołu WINIARY
20 dag makaronu nitki
10 dag szynki, np. litewskiej
kawałek parmezanu
Przyprawa do zup w płynie WINIARY
łyżka posiekanej natki
sól, pieprz

Kurczaka i wołowinę umyć, podzielić na kawałki, zalać zimną wodą, posolić,
zagotować. Zdjąć szumowiny.
Włoszczyznę oczyścić, obrać, umyć, pokroić w kawałki. Warzywa, listek
laurowy, ziarna pieprzu i ziela angielskiego oraz kostkę rosołową dodać do
wywaru mięsnego i gotować około 1 godziny. Włoszczyznę wyjąć, marchewkę
pokroić na plasterki.
Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu, odcedzić. Szynkę pokroić w
paski, a parmezan w płatki.
Rosół przyprawić pieprzem i przyprawą w płynie. Makaron, szynkę i marchewkę
rozłożyć do talerzy, wlać rosół, posypać natką i parmezanem.

Edytor zaawansowany

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka