Dodaj do ulubionych

smaczne gołąbki wegetariańskie

05.04.08, 18:25
mam zadanie zrobienia gołabków bez mięsa. odpadają wszelkie kasze oraz
spreparowane "mięso" sojowe. myslalam o farszu pieczarkowo-grzybowym. czy może
ktoś ma sprawdzony przepis? zależy mi, żeby były intensywne w smaku, bo
jadałam tego typu produkcje np. z ryzem i warzywami i było to dla mnie nie do
przełknięcia. czy da się zrobić własnie farsz taki grzybowy, związany jedynie
bułką tartą, jajkiem?
--
widział kto takiego kotka?
Edytor zaawansowany
  • ba_nita 05.04.08, 18:49
    Jajko spokojnie zwiąże. Może zamiast ryżu kuskus?To przecież nie kasza?
    --
    Z młodych gniewnych wyrastają starzy wku..eni.
    Agnieszka Osiecka
  • bobralus 05.04.08, 20:30
    dzieki, rozumiem, ze wloska kapusta tez sie nada?
    --
    widział kto takiego kotka?
  • ba_nita 05.04.08, 20:33
    ją tylko zblanszować. Chociaż nie wiem jaka jest ta zimowa bo nie kupuję. Jakoś
    nie mam przekonania zimą do włoskiej.
    --
    Z młodych gniewnych wyrastają starzy wku..eni.
    Agnieszka Osiecka
  • wiedzma30 06.04.08, 07:15
    Ja robie tylko z wloskiej, bo jest delikatna.

    A moje ulubione golabki to:
    ziemniaczane - ze startych na grubym tarku surowych ziemniakow - odcisnac, dodac
    lyzke kaszy manny, przyprawic sola, pieprzem, zawijac;
    z kaszy gryczanej (wiem, nie chcesz, ale moze innym razem sie przydadza ;) -
    ugotowac kasze al dente, przestudzic, dodac troche oliwy, pokrojona drobno
    cebule, podduszone pokrojone drobno pieczarki, sol, pieprz, mozna dodac drobno
    pokrojonej natki pietruszki, zawijac;
    z ryzu z grzybami - ugotowac ryz al dente, wystudzic, dodac duzo podduszonych
    pieczarek i innych grzybow np. prawdziwkow, doprawic sola, pieprzem, zawijac;
  • wiedzma30 06.04.08, 07:16
    Robilas kolejny torcik? ;)
  • bobralus 06.04.08, 10:38
    a czy takie grzybowo-kaszowe/ ryżowe będą się trzymać bez jajka? ja przeciwko
    kaszy nic nie mam, uwielbiam! ale kiedys jadlam takie wege golabki z samej
    kaszy, zwiazanej tylko jajkiem. nie bylo to za fajne. dzieki! bo przepisy fajne,
    w sam raz trafiaja w moj smak:)

    do torcika sie zabieram, ale myslalam raczej moze o jakims bardziej "regularnym"
    ciescie - szarlotce, jakis fajnych ciasteczkach albo czyms takim. ale nie mam
    smialosci, boje sie, ze sukces biszkoptowy sie juz nie powtorzy. moze masz jakiś
    fajny przepis co by sobie umilic niedzielne pochmurne przedpoludnie?
    --
    widział kto takiego kotka?
  • ba_nita 06.04.08, 13:19
    Przecież to farsz czyli opakowane warzywa w liściach kapusty.Wszystko tam można
    włożyć.
    --
    Z młodych gniewnych wyrastają starzy wku..eni.
    Agnieszka Osiecka

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka