Dodaj do ulubionych

świeży szpinak - mrożenie

29.05.08, 15:14
Wybaczcie amatorce kupującej mrożonki :)
Czy przed mrożeniem szpinaku podajecie go jakieś obróbce -
gotowaniu, smażeniu itp?
Jak grubo go pokroić, żeby po rozmrożeniu, nie zrobiło się z niego
błoto?
Pakujecie w woreczki czy pojemniki?
Dziękuje.

--
... Ciebie i zieleń...
Edytor zaawansowany
  • Gość: Marianna IP: *.toya.net.pl 29.05.08, 16:35
    ja szpinak mroze od wielu lat. po umyciu gotuje ok 3min. na sitko
    jak dobrze osiaknie wykladam na deske siekam i zimny pakuje do
    torebek na plasko tzn. tak jak jest pakowany kupny. lepiej mi sie go
    skladuje w zamrazarce. wyciagam w/g potrzeb. i reszta po rozmrozeniu
    tradycyjnie lub jak kto lubi. przechowuje sie znakomicie wiele
    miesiecy w temp. -20. Choc u mnie zadlugo nie polezy bo bardzo
    lubimy. smacznego.
  • 29.05.08, 16:50
    chcesz uzyskać to sklepowe paciajowate nieporozumienie szpinakowe. Normalnie
    opłucz, osusz i jak chcesz to możesz grubo przesiekać lub mrozić w całości,
    możesz przesypać go dodatkowo niewielką ilością soli - do woreczków i gotowe.
    Pojemniki też mogą być ale zajmują o wiele więcej miejsca. Mało ekonomiczne.
    --
    Niebezpieczeństwem zadawania pytań jest to, że można otrzymać odpowiedź...
  • 29.05.08, 21:15
    Jutro wykupię cały szpinak w warzywniaku :)
    --
    Nie ma rzeczy niemożliwych, są tylko mało prawdopodobne
  • 30.05.08, 12:54
    blanszowany zajmuje o wiele mniej miejsca w zamrażarce
  • 30.05.08, 12:59
    kozystaj z tego ze masz swiezy
    a mrozony dostanies zawsze,caly rok

Nie pamiętasz hasła lub ?

Zapamiętaj mnie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.