Dodaj do ulubionych

jaki sos do łososia??

IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 17.09.03, 20:51
moja mama dzis usmazyla platy z lososia(swiezego, nie mrozonego)byl pyszny
ale brakowalo sosu do niego.
czy ktos cos doradzi wraz z przepisem? bede wdzieczna.
Edytor zaawansowany
  • 17.09.03, 21:14
    Do pieczonego/ smazonego lososia robie zimny sos bazyliowy - garsc swiezych
    listkow bazylii miksuje z yogurtem lub chuda smietana. Sole do smaku.
  • 17.09.03, 21:15
    ...i mieszam ze sprasowanym czosnkiem.
  • Gość: lola IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.03, 22:43
    smietana(jogurt) czosnek koperek posiekany korniszon pieprz grubo mielony
  • Gość: ecik IP: *.innsoft.com.pl 18.09.03, 08:04
    cytrynka z koperkien, czasem rozpuszczony serek pleśniowy lub jeszcze do tego
    ananasy.
  • 18.09.03, 08:36
    A zwykly sos tatarski?
    majo, ogorek, pieczarka..
    Venus
  • 18.09.03, 12:39
    powiem szczerze, że tak lubię pieczonego łososia doprawionego tylko sola,
    pieprzem i sokiem z cytryny, że polanie go jakimkolwiek sosem, choćby nie wiem
    jak smacznym (bo większość przepisów brzmi całkiem całkiem apetycznie) zakłóciło
    by mi przyjemność jedzenia...
  • 18.09.03, 14:49
    uwazam, ze najlepszy jest prosty sos jogurtowo - chrzanowy lub, jesli ktos woli
    bardziej gesty, mozna zamiast z jogurtem naturalnym tarty chrzan (2-3 lyzeczki)
    wymieszac z jogurtowym serkiem ostrowia, sol do tego i wsio - pycha!

    drugi to koperkowy na cieplo - robi sie rzadki beszamel i dodaje do niego duuua
    garsc posiekanego koperku chwile jeszcze potrzyma na malym ogniu i koniec,
    podawac.
  • Gość: pietruszka IP: *.topole.waw.pl 18.09.03, 15:53
    a jak łosoś to tylko czosnek...mniam!albo ze śmietaną albo taki czosnkowy sosik
    na bazie majonezu.
  • 20.09.03, 01:23
    karmilla napisała:

    > powiem szczerze, że tak lubię pieczonego łososia doprawionego tylko sola,
    > pieprzem i sokiem z cytryny, że polanie go jakimkolwiek sosem, choćby nie wiem
    > jak smacznym (bo większość przepisów brzmi całkiem całkiem apetycznie)
    zakłócił
    > o
    > by mi przyjemność jedzenia...
    Zgadzam sie w 100%.
    Sos do lososia to jak lod do Koniaku lub kwiat do kozucha.
  • 18.09.03, 17:15
    koperkowy koperkowy tylko koperkowy
    pyyyyyyyyyyyyyyyyyychaaaaaaaaaaaaaaaa
    :)
    pozdrowka
    --
    koń jaki jest każdy widzi
  • Gość: Ola IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 19.09.03, 23:24
    dzieki kochani wszystkim za rady
    spróbujemy, ale pokolei...
    :))ola

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła lub ?

Zapamiętaj mnie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.