• drzewko
  • od najstarszego
  • od najnowszego
Dodaj do ulubionych

jaki sos do łososia??

  • IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 17.09.03, 20:51
    moja mama dzis usmazyla platy z lososia(swiezego, nie mrozonego)byl pyszny
    ale brakowalo sosu do niego.
    czy ktos cos doradzi wraz z przepisem? bede wdzieczna.
    Edytor zaawansowany
    • 17.09.03, 21:14
      Do pieczonego/ smazonego lososia robie zimny sos bazyliowy - garsc swiezych
      listkow bazylii miksuje z yogurtem lub chuda smietana. Sole do smaku.
      • 17.09.03, 21:15
        ...i mieszam ze sprasowanym czosnkiem.
    • Gość: lola IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.03, 22:43
      smietana(jogurt) czosnek koperek posiekany korniszon pieprz grubo mielony
    • Gość: ecik IP: *.innsoft.com.pl 18.09.03, 08:04
      cytrynka z koperkien, czasem rozpuszczony serek pleśniowy lub jeszcze do tego
      ananasy.
      • 18.09.03, 08:36
        A zwykly sos tatarski?
        majo, ogorek, pieczarka..
        Venus
    • 18.09.03, 12:39
      powiem szczerze, że tak lubię pieczonego łososia doprawionego tylko sola,
      pieprzem i sokiem z cytryny, że polanie go jakimkolwiek sosem, choćby nie wiem
      jak smacznym (bo większość przepisów brzmi całkiem całkiem apetycznie) zakłóciło
      by mi przyjemność jedzenia...
      • 18.09.03, 14:49
        uwazam, ze najlepszy jest prosty sos jogurtowo - chrzanowy lub, jesli ktos woli
        bardziej gesty, mozna zamiast z jogurtem naturalnym tarty chrzan (2-3 lyzeczki)
        wymieszac z jogurtowym serkiem ostrowia, sol do tego i wsio - pycha!

        drugi to koperkowy na cieplo - robi sie rzadki beszamel i dodaje do niego duuua
        garsc posiekanego koperku chwile jeszcze potrzyma na malym ogniu i koniec,
        podawac.
        • Gość: pietruszka IP: *.topole.waw.pl 18.09.03, 15:53
          a jak łosoś to tylko czosnek...mniam!albo ze śmietaną albo taki czosnkowy sosik
          na bazie majonezu.
      • 20.09.03, 01:23
        karmilla napisała:

        > powiem szczerze, że tak lubię pieczonego łososia doprawionego tylko sola,
        > pieprzem i sokiem z cytryny, że polanie go jakimkolwiek sosem, choćby nie wiem
        > jak smacznym (bo większość przepisów brzmi całkiem całkiem apetycznie)
        zakłócił
        > o
        > by mi przyjemność jedzenia...
        Zgadzam sie w 100%.
        Sos do lososia to jak lod do Koniaku lub kwiat do kozucha.
    • 18.09.03, 17:15
      koperkowy koperkowy tylko koperkowy
      pyyyyyyyyyyyyyyyyyychaaaaaaaaaaaaaaaa
      :)
      pozdrowka
      --
      koń jaki jest każdy widzi
      • Gość: Ola IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 19.09.03, 23:24
        dzieki kochani wszystkim za rady
        spróbujemy, ale pokolei...
        :))ola
  • Powiadamiaj o nowych wpisach

Wysyłaj powiadomienia o nowych wpisach na forum na e-mail:

Aby uprościć zarządzanie powiadomieniami zaloguj się lub zarejestruj się.

lub anuluj

Zaloguj się

Nie pamiętasz hasła lub loginu ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.