Dodaj do ulubionych

Jaka zupka?

27.06.08, 13:58
Na kuchence radośnie pyrka kurzy bulion a ja straciłam natchnienie...
Edytor zaawansowany
  • Gość: ania_m IP: *.pools.arcor-ip.net 27.06.08, 14:15
    cos "sezonowego"? n.p. z kalarepki, lisci kalarepki, mlodych ziemniakow i
    mnostwa koperku? albo innej zieleniny :)
    z zasmazka, smietana, bez niczego?
  • paprotka-gd 27.06.08, 14:24
    Też jestem za sezonówką . Może jakiś jarzynowy " śmietnik " np.z
    marchewką , kalarepą , młodym groszkiem , fasolką ewentualnie
    pomidor no i koniecznie koperek
  • basia_84 27.06.08, 15:50
    Chłodnik z botwinki!! Ubóstwiam!

    Wrzycasz małe buraczki, nie pokrojone i gotujesz chwilę, jak nieco
    zmiękną to dodajesz posiekane liście botwinki. Ja zawsze zaprawiam
    dwoma łyżeczkami barszczu czerwonego w proszku instant winiary.
    Jak ostygnie to wlewam do wielkiego kubka, wrzucam trochę słodkiej
    kukurydzy z puszki, kilka plasterków rzodkiewki, drobno posiekaną
    pietruszkę, parę skrawków/strzępów sałaty lodowej, daje dwie
    kopiaste łyżki śmietany, opruszam pietruszką i wstawiam do lodówki/a
    jak nie wytrzymyje to zjadam. Jest pycha. Dopiero jak zaczynam jeść
    to mieszam śmietanę z resztą.
    Pięknie wygląda i wspaniale smakuje, i dzieciom i dorosłym.
  • coralin 27.06.08, 17:12
    U mnie dziś jarzynowa z przewagą kalarepki, z marchewką , kalafiorem
    i koperkiem. Do tego łyżka śmietany i tyle.

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka