Dodaj do ulubionych

Sushi juz bylo

IP: *.dip.t-dialin.net 12.10.03, 02:41
To juz wiem jak zrobic ale teraz chodzi mi o sashimi.Czy wie ktos jak to sie
przyzadza?
Edytor zaawansowany
  • Gość: Bini IP: *.netvigator.com 12.10.03, 16:06
    :)))) to po prostu pokrojone surowe ryby, sea-food lub
    mieso - do tego podaje sie sos sojowy i wasabi. Kazdy
    sobie w/g uznania miesza oba te skladniki, zanurza
    kawalki i zjada. Wszystko musi byc bardzo swieze, bo
    inaczej mozna sie zatruc.
    pzdr.
  • byhanya 12.10.03, 22:20
    do tego marynowany imbir i sake!
  • mooncake 13.10.03, 09:49
    byhanya napisała:

    > do tego marynowany imbir i sake!

    sake koniecznie na goraco:)))
  • Gość: hania :o) IP: *.virnxx1.adsl.tele.dk 14.10.03, 22:57
    MOWIAC SZCZERZE NIE KONIECZNIE NA GORACO
    sa rodzaje sake, ktore nie nadaja sie do grzania
  • Gość: mooncake IP: *.netvigator.com 15.10.03, 10:47
    Gość portalu: hania :o) napisał(a):

    > MOWIAC SZCZERZE NIE KONIECZNIE NA GORACO
    > sa rodzaje sake, ktore nie nadaja sie do grzania

    wiem:)))
    ta na zimno mi nie smakuje...
    pzdr.
  • Gość: hania :o) IP: *.virnxx1.adsl.tele.dk 15.10.03, 17:46
    do tego jeszcze sliwkowa nalewke uuuuuuuuuuu
  • Gość: anya.s IP: *.ap.plala.or.jp 16.10.03, 03:34
    Gość portalu: hania :o) napisał(a):

    > MOWIAC SZCZERZE NIE KONIECZNIE NA GORACO
    > sa rodzaje sake, ktore nie nadaja sie do grzania

    generalnie to sake na cieplo pija sie zima, a chlodna latem
  • Gość: Koneser IP: *.proxy.aol.com 16.10.03, 03:49
    Powiedzieć o saszimi,że to "po prostu" surowa ryba, zakrawa na kpiny. Bigos
    to "po prostu" kapusta z mięsem. Nie wulgaryzujmy czegoś tak wykwintnego jak
    kreacje kuchni japońskiej - czy też polskiej.
  • byhanya 16.10.03, 08:19
    Gość portalu: Koneser napisał(a):

    > Powiedzieć o saszimi,że to "po prostu" surowa ryba, zakrawa na kpiny. Bigos
    > to "po prostu" kapusta z mięsem. Nie wulgaryzujmy czegoś tak wykwintnego jak
    > kreacje kuchni japońskiej - czy też polskiej.


    czy jezeli powiem ze to surowa ryba - bez po prostu to tez wedlug Ciebie bedzie
    kpina?

    uwielbiam sushi,sashimi i inne przysmaki, i wiem ze surowa ryba to nie byle co.
  • Gość: grubababa IP: *.honeywell.com 13.10.03, 16:41
    W wersji nie wschodniej: Swieza ryba, sol, cytryna i oliwa. Moze jeszcze
    pieprz, i zadne tam wasabi. Smacznego i pozdrowienia
    PS. Alkohol wskazany oczywiscie w celu zapobiezenia zatruciu.

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.