• drzewko
  • od najstarszego
  • od najnowszego

jak zrobić dobre żeberka? Dodaj do ulubionych

  • 19.09.08, 13:38
    zwykle gotuje żeberka, przyprawiam /bez ziół/, daję trochę musztardy, polewam piwem i podaję...
    a chciałą bym zrobić jakoś inaczej / nie upiec w piekarniku / zeby były mięciutkie w smacznym sosie.

    dzięki
    Zaawansowany formularz
    • Gość: madzilka IP: 80.48.142.* 19.09.08, 13:49
      ja przewaznie robie duszone z cebulką. Obgotowuję żeberka, wyjmuje
      kostki, obsmażam na patelni na rumiano i dusze(trochę oleju i wody)
      w garnku lub na dużej patelni. Jak już są mieciutkie to dodaję dużo
      (bo lubię) cebuli. Cebulę najpierw podsmażam oddzielnie. Dusze pod
      przykryciem, z przypraw to tylko sól i pieprz.
      Kilka razy robiłam też żeberka duszone w pomidorach. Początek tak
      jak wyzej, tylko bez cebuli i pod koniec dodawałam pomidory z puszki.
    • Gość: Gosc IP: *.bredband.comhem.se 19.09.08, 14:13
      Posyp przyprawami,ktore lubisz i dodatkowo troche majeranku.Pokroj tak,aby kazdy
      kawalek byl z 2-ma kosteczkami.Odstaw do lodowki na 2-3 godz.Nastepnie obsmaz na
      patelni na rumiany kolor i potem do gara.Doloz pokrojona cebule i zalej woda
      tak,aby byly nakryte zeberka.Na malym ogniu dus do miekosci.Posmakuj czy sos
      jest dostatecznie smaczny.Nastepnie mozesz sos zaprawic delikatnie woda z
      maka.Jesli lubisz wlej kropelke smietany,ale nie koniecznie.Nigdy kostek nie
      wyjmuje z zeberek bo traca na wygladzie a poza tym traca na smaku.
    • 19.09.08, 14:45
      ja je podsmazam,dodaje cebulke i paste pomidorowa
      sol,pieprz,papryke,
      mieszam i najpierw czekam zeby sie wszystko razem podpieklo()
      jak juz wszystko ladnie sie polaczylo,to znaczy zazem zrumienilo()
      polewam czerwonym winem wytrawnym i(o jej znowu to slowo)
      pomalu dusze.
      A te chrzastki(nie wiem czy tak sie nazywaja)
      nie dam nikomu,bo jem tylko je a nie mieso,
      a sos jest wspanialy.



      • 19.09.08, 15:55
        dzięki:)
        • 19.09.08, 15:58
          febru77 napisała:

          > dzięki:)

          podziekuj jak sprubojesz,
          smacznego
    • 19.09.08, 15:58
      kuchnia.o2.pl/przepisy/obiekt_int.php?id_p=2084
      poczytaj tez komentarze pod przepisem
      zawsze robie z tego przepisu i wychodza mi zawsze idealne
      --
      ups :)
      • 19.09.08, 16:09
        nie przepadam za mięsami na słodko czy też owocowo... :/
    • 19.09.08, 15:59
      świneczka mmhmm mniam mniam

      --
      ups :)
  • Powiadamiaj o nowych wpisach

Wysyłaj powiadomienia o nowych wpisach na forum na e-mail:

Aby uprościć zarządzanie powiadomieniami zaloguj się lub zarejestruj się.

lub anuluj

Zaloguj się

Nie pamiętasz hasła lub loginu ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.