Jak usmażyć schab, by był miękki i delikatny? Dodaj do ulubionych


A konkretnie coś w rodzaju kotletów schabowych, tylko bez tej całej panierki.
Mam trochę schabu, który leży i czeka w zamrażalniku.
Rozmrożę, pokroję, pobiję, przyprawię... I jak to osmażyć, aby nie jeść
twardej podeszwy? Na gorący olej? Pod koniec dolać odrobinę wody i poddusić
pod przykryciem?
Czy lepiej jakieś roladki porobić, wtedy może wilgoć ze środka farszu nawilży
mięso?
:-/
--
opieram się wszystkiemu, oprócz pokusy /O.W.
Przeczytaj całą dyskusję
  • drzewko
  • od najstarszego
  • od najnowszego
  • drzewko odwrotne

Wysyłaj powiadomienia o nowych wpisach na forum na e-mail:

Aby uprościć zarządzanie powiadomieniami zaloguj się lub zarejestruj się.

lub anuluj

Zaloguj się

Nie pamiętasz hasła lub loginu ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.