IP: 77.79.235.* 16.10.08, 09:10
Witajcie
Na gp roji sie od serników ale czy mozecie pomOc mi wybrac.
Chodzi mi o sernik tradycyjny (czyli nie na zimno nie z marsów itp)
mopze byc na odrobinie ciasta albo niekoniecznie
dziekuje za pomoc
Edytor zaawansowany
  • Gość: anka IP: *.aster.pl 16.10.08, 14:34
    Gdzie na kg sera 15 jajek? Ja daję 6 lub 7.
  • mhr-cs 16.10.08, 14:13
    znalazlam jeden z nie moich przepisow,

    1200g twarogu
    10 jajek
    400g cukru
    200g masla
    100g rodzynek
    50g skorki cytrynowej(skorka cytryny w cukrze)
    100g skorki pomaranczowej tak samo jak z cytryny
    troche wanili,
    potem polewam czekolada,
    a robi sie jak inne,one i tak sa prawie podobne,
    a w dzisiejszych czasach i tak sie nie pisze moj przepis,
    moze wyprobowany przepis,
    to slowo mi sie podoba.
  • matylda1001 16.10.08, 17:45
    W takim razie ja mam wypróbowany przepis, nawet wyeksploatowany.
    Zawsze wychodzi doskonały i jest taki tradycyjny.

    Ciasto:
    3 szklanki mąki
    1 szklanka cukru
    25 dkg masła lub margaryny (ja daję "Kasię")
    3 żółtka
    2 łyżeczki proszku do pieczenia.

    Zagnieść ciasto. Można dodac trochę śmietany, żeby się lepiej
    kleiło. Może też poleżeć przez noc w lodówce ale nie koniecznie.
    Odłożyć 1/3 ciasta a tym co zostało wylepić blachę (nie natłuszczać).

    Masa:
    1 kg dobrego sera
    1 kostka masła
    3/4 szklanki cukru
    3 żółtka
    1 łyżka kaszy manny
    1 łyżka mąki ziemniaczanej
    aromat pomarańczowy
    bakalie
    piana z 6 białek

    Masło, cukier i żółtka utrzeć na gładką masę, dodawać ser małymi
    porcjami i pozostałe składniki. Delikatnie wymieszać z pianą i
    wyłożyć na surowe ciasto. Odłożone ciasto zetrzeć na jarzynowej
    tarce bezpośrednio na ser albo formować wałeczki i układać kratkę na
    serze. Piec 45 minut w temp. 170st (termoobieg) albo tradycyjnie,
    godzinę w temp. 190st.

    Kiedyś zapomnialam dodać pianę a sernik i tak wyszedł, i był
    smaczny.
    ----------------------------------------------------------
    Nie cierpię wegetarian bo zżerają pokarm mojemu pokarmowi!
  • romas30 25.07.16, 10:41
    ma ktoś przepis na ten z marsów?
  • bene_gesserit 26.07.16, 19:35
    Tutaj:
    fotoforum.gazeta.pl/72,2,777,71583579,71583579,0,2.html?v=2
    To wątek powtórzeniowy, są w nim linki do wątku oryginalnego. Przepi, o ile dobrze kojarzę, z Women's Weekly:
    www.aww.com.au/how-to/entertaining/the-weeklys-top-10-recipes-of-the-month-21056 (nr 2)

    --
    - Kiedy zorientowałaś się, Pani, że jesteś Boginią?
    - Cóż, pewnego dnia modliłam się i nagle zrozumiałam, że mówię do siebie.

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka