Dodaj do ulubionych

gołąbki z brukselki - szukam inspiracji

16.10.08, 13:52
Potrzebuję pomysłów na "dania kuchni ekstremalnej".
Nie chodzi mi o przepisy, tylko raczej pomysły na takowe.
Zainspirował mnie dżem z drylowanych porzeczek mojej ciotki.
Pieczołowicie wydłubywała te pesteczki jakąś igiełką czy czymśtam.
Chcąc jej dorównać, wymyśliłam jeszcze konfitury z obieranych ze skórki
wiśni/czereśni oraz tytułowe gołąbki z brukselki.
Czy macie jakieś podobne pomysły?
Będę wdzięczna :)

--
Antoni
Franciszek
Ignacy
Edytor zaawansowany
  • biala27 17.10.08, 12:34
    karolina_w_gazecie napisała:

    > Potrzebuję pomysłów na "dania kuchni ekstremalnej".

    dla mnie daniem kuchni ekstremalnej są pierogi ;)


    a odnośnie tematu wątku to jak do tej pory nic sensownego nie udało mi się wymysleć


    --
    welcome back
  • lolcia666 17.10.08, 13:54
    kiszona makrela ;-P
    --
    Mariola Szałowska mama
    Amelki 25.02.2005
  • lirio 18.10.08, 08:43
    500 uszek na Wigilię wielkości 1cm ;)))
    --
    [url=http://dragcave.net/viewdragon/hlOi][img]http://dragcave.net/image/hlOi.gif[/img][/url][url=http://dragcave.net/viewdragon/etKs][img]http://dragcave.net/image/etKs.gif[/img][/url][url=http://dragcave.net/viewdragon/bwgZ][img]http://dragcave.net/image/bwgZ.gif[/img][/url]
  • algaria 18.10.08, 12:30
    Dżem bez "pestek" z truskawek, wyrabianie i wypiekanie tradydyjnego
    sękacza, sklejanie rogala z bułki tartej po ziarenku. :-)
    --
    Bardzo wyrodna matka Marcina (15 lat) ur. 05.05.1993 godz 5.15
    Justyny (12 lat) ur. 22.04.1996 godz 13.40
  • biala27 20.10.08, 11:26
    faszerowana kukurydza (nasionka), szaszłyk z ziaren ryżu i mikropulpecików :)
    --
    welcome back
  • karolina_w_gazecie 20.10.08, 12:05
    O, to to!
    Właśnie coś w tym stylu.
    Doral - te naleśniki to oczywiście takie mini-krokieciki? Każde ziarenko zawinięte w malutki naleśniczek?
    To może jeszcze pierożki nadziewane pojedynczymi ziarnkami fasoli (swoją drogą - PRAWDZIWE, normalnych rozmiarów pierogi z fasolą uwielbiam - są genialne - znacie? farsz z mielonej gotowanej fasoli z podsmażoną cebulką, solą i pieprzem).
    Albo mikropaszteciki z ciasta francuskiego - tylko trzeba by coś odpowiednio małego znaleźć na farsz...hmmm - ziarnko groszku? plastereczek kabanosa? ziarenko kawioru?
    O! i babeczki maciupeńke słodkie - tylko z czym? Z jagódką? Z pojedynczą kuleczką z owocu jeżyny/maliny?
  • biala27 20.10.08, 19:21
    pyzy z dyni? (jedna dynia = jedna pyza) ;)
    --
    welcome back
  • hossa76 20.10.08, 19:56
    :D Dobre! Moze kasza gryczana nadziewana ziarenkiem kawioru - ponoć
    rewelacyjna na przystawkę::D A na deser jagody faszerowane malinami:P
    --
    Julik ma
    odliczamy

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka