Dodaj do ulubionych

gęsi, kaczki - instrukcja obsługi :)

02.11.08, 23:11
Jakoś mi ten wątek o gęsi na Św. Marcina apetytu narobił. Nigdy nie
piekłam gęsi ani kaczki. Z tego co widzę, to piecze się to ptactwo
nieco inaczej niż kurczaka. Może podzielcie się swoim
doświadczeniem - jak przyrządzić dobrą, nie za tłustą, nie wysuszoną
na wiór gęś? Z czym? Jak podać? W czym najlepiej piec? Czy ta
chińska mrożona nadaje się do czegokolwiek? ( nie mam dostępu do
świeżych)


--
---------------
operacja pomnik: pl.youtube.com/watch?v=-p4bGXOOhUs
pl.youtube.com/watch?v=7V91lCDkUfo
Edytor zaawansowany
  • Gość: Gosc IP: *.bredband.comhem.se 03.11.08, 11:58
    Wystukaj na "Gogle" pieczona ges.Przepisow i porad znajdziesz mase.
  • 04.11.08, 14:48
    Hej Leśna Dziewczyno! Masz rację, pieczenie gęsi i kaczek to trudna
    sprawa bo w obu przypadkach - przy klasycznym pieczeniu - rezultat
    jeden: garnek wytopionego tłuszczu i wysuszone na wiór mięso.
    Dlatego proponuję Ci sztuczkę, publikowaną już kiedyś przeze mnie na
    tym forum:
    forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=77&w=53370942&a=53461367
    Kaczka może być cała, gęś raczej w kawałkach...
    Pięknie pozdrawiam - tn

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła lub ?

Zapamiętaj mnie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.