Dodaj do ulubionych

czy typy na mące coś znaczą?np 450, 400, 500 ?

IP: *.master.pl 05.11.08, 10:09
Edytor zaawansowany
  • 05.11.08, 10:50
    Jakie typy??? Skąd to wytrzasnęłaś? Tak się kończy czytanie opakowań.
  • 05.11.08, 13:58
    U mnie jest to czesto jedyna informacja na mace. Czasem jest dodatkowo info
    opisowe, takie jak nasza krupczatka czy poznanska, ale rzadko i raczej na makach
    drozszych firm. Tak wiec nie mialam wyboru, sprawdzilam w wiki co znacza
    poszczegolne typy i kupuje "po cyferkach", drozdzowe z maka 405 ma malo fajna
    konsystencje.
  • Gość: Emi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.08, 12:30
    W takim razie powiedz coś od siebie o tych oznaczeniach. Chętnie posłucham coś
    na ten temat z pierwszej ręki.
    Śmiało!
  • Gość: ania_m IP: *.pools.arcor-ip.net 05.11.08, 12:36
    absolutnie wyczerpujaca odpowiedz na nie podaje wikipedia.
    bardzo nie lubie leni. poza tym dyskusji o typach maki bylo na forum od groma,
    np tu forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=77&w=39668482&a=39668482.
    wyszukiwarka tego portalu rowniez NIE BOLI.
  • 05.11.08, 17:03
    Najczesciej uzywane w DE:
    405-do malych ciasteczek,ciast,tortow,zabielania sosow,nalesnikow
    550-do ciast,tortow,chleba,pizzy,tart
    812-do chleba pszenno-zytniego
    1050-do chleba wieloziarnistego
    Im wyzszy numer tym wiecej skladnikow mineralnych zawiera maka-jest ciemniejsza
    i ma intensywniejszy smak.
    Im nizszy tym jasniejsza maka i bardziej uboga w skladniki mineralne.
    --
    la donna e mobile
    no i jeszcze Pinezka
    Kuchenne Pogaduszki

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła lub ?

Zapamiętaj mnie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.