Dodaj do ulubionych

sine ziemniaki

20.11.08, 13:33
dlaczego niektóre ziemniaki po ugotowaniu robią się sine,jaka
przyczyna?
Edytor zaawansowany
  • 20.11.08, 13:37
    ta sama odmiana częsć dobra a część sina
  • 20.11.08, 14:27
    moze sie rolnikowi sypnelo wiecej azotu w jednej czesci pola - np pzy nawracaniu
    nie wylaczyl maszyny rozsypujacej nawoz?
    --
    “There are known knowns - things we know we know. There are known unknowns...
    things we don't know. But there are also unknown unknowns - things we don't know
    we don't know“
    Donald Rumsfeld
  • Gość: miu IP: *.fbx.proxad.net 22.11.08, 12:43
    W Polsce trudno kupic inna odmiane niz pastewna Irga. Jej znakiem
    charakterystycznym jest to ze sinieje. Po tym zreszta poznaje sie
    jakosc ziemniakow: dobre jakosciowo nie sienieja.
  • Gość: Maria IP: *.aster.pl 22.11.08, 13:28
    Od lat kupuję irgę lub irysy i nigdy mi nie sinieją po ugotowaniu nawet na drugi
    dzień.
    Fakt, że ziemniaki kupuje ciągle tylko u jednego sprzedawcy.
    Poza tym nie macie pojęcia co to są ziemniaki pastewne, jakie są po ugotowaniu,
    jeśli chodzi o smak i zapach.
  • 23.11.08, 10:41
    to jest kwestia przenawożenia
  • 25.11.08, 12:32
    Tak mnie się wydaje.

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła lub ?

Zapamiętaj mnie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.