Dodaj do ulubionych

Dynia w puszce

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.08, 13:07
Swieto Dziekczynienia juz niebawem i na amerykanskich blogach mnostwo
przepisow na przerozne ciasta z dynia.

Tyle ze w kazdym przepisie stoi "can unsweetened pumpkin" albo "canned
pumpkin" a u nas dynia tylko surowa.

Mam wiec pytanie, jak taka puszkowana dynia wyglada i jak zwykla dynie
doprowadzic do stanu uzywalnosci do takiego tradycyjnego pumpkin pie?
Edytor zaawansowany
  • 24.11.08, 17:03
    Dynia w puszce to dosc geste puree, nie zawiera zadnych dodatkow.
    Robie z niego zupe lub "pumkin bread", nie lubie pumpkin pie. Czytalam gdzies,
    ze to co jest puszce jest nie dynia (pumpkin) a butternut squash.

    Zeby uzyskac cos podobnego, mysle, ze najlepiej upiec dynie a potem pokroic i
    rozdrobnic w melakserze lub blenderze.
  • 24.11.08, 19:50
    Spokojnie korzystam z takich amerykanskich przepisow. Dynie gotuje na parze i
    rozdrabniam, badz miksuje.
    --
    "Jesli jestes kotleciarzem - jedz to w domu po kryjomu! Zero tolerancji"
    (bene_gesserit na FK)
    Gruzja05.09.2007-23.09.2007

Nie pamiętasz hasła lub ?

Zapamiętaj mnie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.