• drzewko
  • od najstarszego
  • od najnowszego

Dynia w puszce Dodaj do ulubionych

  • IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.08, 13:07
    Swieto Dziekczynienia juz niebawem i na amerykanskich blogach mnostwo
    przepisow na przerozne ciasta z dynia.

    Tyle ze w kazdym przepisie stoi "can unsweetened pumpkin" albo "canned
    pumpkin" a u nas dynia tylko surowa.

    Mam wiec pytanie, jak taka puszkowana dynia wyglada i jak zwykla dynie
    doprowadzic do stanu uzywalnosci do takiego tradycyjnego pumpkin pie?
    Edytor zaawansowany
    • 24.11.08, 17:03
      Dynia w puszce to dosc geste puree, nie zawiera zadnych dodatkow.
      Robie z niego zupe lub "pumkin bread", nie lubie pumpkin pie. Czytalam gdzies,
      ze to co jest puszce jest nie dynia (pumpkin) a butternut squash.

      Zeby uzyskac cos podobnego, mysle, ze najlepiej upiec dynie a potem pokroic i
      rozdrobnic w melakserze lub blenderze.
      • 24.11.08, 19:50
        Spokojnie korzystam z takich amerykanskich przepisow. Dynie gotuje na parze i
        rozdrabniam, badz miksuje.
        --
        "Jesli jestes kotleciarzem - jedz to w domu po kryjomu! Zero tolerancji"
        (bene_gesserit na FK)
        Gruzja05.09.2007-23.09.2007
  • Powiadamiaj o nowych wpisach

Wysyłaj powiadomienia o nowych wpisach na forum na e-mail:

Aby uprościć zarządzanie powiadomieniami zaloguj się lub zarejestruj się.

lub anuluj

Zaloguj się

Nie pamiętasz hasła lub loginu ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.