Dodaj do ulubionych

G_o_t_o_w_a_n_i_e parówek ...

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.12.08, 09:02
albo kiełbasy dodajecie coś? ja dodaje ziele angielskie i liść laurowy
Edytor zaawansowany
  • Gość: gosc IP: *.icpnet.pl 07.12.08, 09:40
    I parówki się nie rozpadną zanim zdążą przejść tymi dodatkami?
  • achulaw 07.12.08, 14:55
    No właśnie:))
  • momas 09.12.08, 10:46
    ? zawsze wydawało mi się, że nazwa pochodzi od sposobu wyrobu. Po
    wędzeniu należało je sparzyć.
    www.wedlinydomowe.pl/articles.php?id=534....

    --
    Liczba literówek jest wprost proporcjonalna do poziomu irytacji.
  • mhr-cs 07.12.08, 09:50
    Gość portalu: olo napisał(a):

    > albo kiełbasy dodajecie coś? ja dodaje ziele angielskie i liść
    laurowy
    albo chce dobra parowke,albo cos innego kraju,
    moze konkurenja bawari,
    oni tam zawsze czegos dodaja,
    nawet do tego parzenia wodnego jeszcze soli,
    bo i tak nie ma smaku raz jadlam,
    u mni albo prowka,albo nic
    ja niczego nie dodaje,ale tez nie gotuje
    tylko parze ok 60C,



  • Gość: Anna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.12.08, 09:59
    Jedyne dobre parówki,to parówki wiedeńskie f-my Olewnik.Może droższe niż innych
    firm, ale jest różnica w smaku.
  • bobralus 07.12.08, 15:42
    czy moze mi ktos powiedziec, gdzie dostane wyroby tej firmy w Wawie?
    --
    widział kto takiego kotka?
  • Gość: Anna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.12.08, 18:27
    W Poznaniu w Auchanie,może w Warszawie też.
  • k0m0r 07.12.08, 10:21
    Gość portalu: olo napisał(a):

    > albo kiełbasy dodajecie coś? ja dodaje ziele angielskie i liść laurowy

    Ja gotuję w bulionie, takim z kostki :)

    --
    kuchnia.moblog.pl
  • mhr-cs 07.12.08, 11:29
    k0m0r napisał:

    Ja gotuję w bulionie,takim z kostki

    a wiec nie musisz miec dobrej parowki,
    bo tej dobrej,
    nie wlozylabym do czegos takiego
    co zmienia smak,
    dobra recepta na parowki,podrobki
    smacznego,
  • k0m0r 07.12.08, 18:14
    mhr-cs napisała:

    > k0m0r napisał:
    >
    > Ja gotuję w bulionie,takim z kostki
    >
    > a wiec nie musisz miec dobrej parowki,
    > bo tej dobrej,
    > nie wlozylabym do czegos takiego
    > co zmienia smak,
    > dobra recepta na parowki,podrobki
    > smacznego,

    Dobrej nigdy w życiu, ale w zwykłym sklepie nie kupisz _dobrej_ parówki.

    --
    kuchnia.moblog.pl
  • Gość: miu IP: *.fbx.proxad.net 07.12.08, 18:13
    Ja niczego nie dodaje, ale pod wplywem twojeo posta mysle, ze moze
    warto?
  • Gość: kula IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.12.08, 23:41
    u mnie na wiosce wlasnie w ikea sklepie dodaja do gotowania parowek lisc laurowy
    i ziele angielskie .
    rozmawialam z kuchmistrzem mówił ze mocza je na noc w ty wrzatku
  • dominikjandomin 09.12.08, 10:37
    Gość portalu: olo napisał(a):

    > albo kiełbasy dodajecie coś? j

    Nie GOTUJĘ parówek, tylko parzę wrzątkiem. Są o wiele lepsze.
  • alinka_li 09.12.08, 12:23
    OK, tylko po co gotować? Wystarczy podgrzać.
    --
    Uwielbiam:)

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.