• drzewko
  • od najstarszego
  • od najnowszego

przesolony bigos Dodaj do ulubionych

  • IP: 213.17.144.* 12.12.08, 20:43
    bigos z zeszłej soboty, na kapuscie kiszonej. pierwsze dwa dni ideał a teraz jakby sól z niego wylazła /zapakowany w słoikach w lodówce/ i co? dodać surowej kapusty, przegotować i będzie ok?
    Zaawansowany formularz
    • 12.12.08, 21:01
      tak wlasnie , dolozyc neutralnych skladnikow i bedzie ok
      --
      Inny Swiat - Zespół Aspergera
      • Gość: gość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.08, 22:45
        a moze spróbuj stary sposób z ziemniakiem? obrany ziemniak wkłada
        sie do bigosu i gotuje na wolnym ogniu, mieszając często. ziemniak
        wyciąga sól, tak jak kawałek czerstwego chleba kwasotę.
        • Gość: myszz IP: 213.17.144.* 12.12.08, 22:54
          mam kapuste z którą nie wiem co zrobić, więc ją tak spożytkuje...

          swoją drogą jak mógł być dwa dni dobry a teraz nie do zjedzenia?
        • 12.12.08, 23:17
          Gość portalu: gość napisał(a):

          > a moze spróbuj stary sposób z ziemniakiem? obrany ziemniak wkłada
          > sie do bigosu i gotuje na wolnym ogniu, mieszając często. ziemniak
          > wyciąga sól, tak jak kawałek czerstwego chleba kwasotę.

          To z ziemniakiem to znam od 60 lat ale nie pamietałem tego z chlebem
          czerstwym; napisz proszę bardzo jaki chleb i co zrobic zeby sie nie
          "rozmamłał" w naprawianej potrawie;
    • Gość: Lumbago IP: *.adsl.inetia.pl 12.12.08, 23:53
      taaaaak.
      Sprawa jest prosta - bigos do wyrzucenia.
      Natomiast jeśli jest z grzybkami, chudymi kawałeczkami mięska i kiełbaski, mocno
      czerwony, to ja go z przyjemnością zmiotę.
      • Gość: myszz IP: 213.17.144.* 13.12.08, 14:16
        jasne, ze z grzybkami, własnymi ręcami zbieranymi :P
        • 13.12.08, 16:23
          Białą kapustę ugotowałabym osobno -nie soląc.
          Później zmieszałabym z bigosem + ew. trochę cukru.
    • 15.12.08, 21:06
      Chleb Grahama -nawet jak się rozpadnie to tylko doda smaczku:))
  • Powiadamiaj o nowych wpisach

Wysyłaj powiadomienia o nowych wpisach na forum na e-mail:

Aby uprościć zarządzanie powiadomieniami zaloguj się lub zarejestruj się.

lub anuluj

Zaloguj się

Nie pamiętasz hasła lub loginu ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.