Dodaj do ulubionych

jak zrobic łososia(dzwonki)?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.08, 14:22
Proszę o pomoc kupiłam łososia i nie wiem czy go smażyc tak po
prostu czy macie jakiś lepszy przepis?
Edytor zaawansowany
  • 22.12.08, 14:30
    Wez sobie tu zajrzyj:
    sjp.pwn.pl/lista.php?co=dzwonko
    l.m. dzwonka
    Nie czepiam sie, bo wiem, ze to popularny blad (nawet w programach
    kulinarnych!!), ale ten.

    A lososia mozesz upiec i podac z limonkowym albo cytrynowym maslem,
    mozesz go przed pieczeniem posmarowac bejca z musztardy i brazowego
    cukru, mozesz pieczonego (lub na parze) podac z polska wersja salsa
    verde, zapiec 'po japonsku' (z sosem sojowym, mirinem i sake),
    podac z sosem holenderskim, na szpinaku itd itd itd
    Powiedz tylko, jaki kierunek cie interesuje.




    --
    dont hejt de pleja, hejt de gejm
  • Gość: Gośc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.08, 14:46
    Chodzi mi o prosty, nie skaplikowany przepis.Może jednak zapiekany.
  • 22.12.08, 14:51
    Jak prosto, to ja bym zrobila marynate z miazdzonego czonsku,
    odrobiny oliwy, swiezej bazylii i natki (albo innych swiezych ziol -
    rownie dobrze moze byc to koperek i szczypiorek), soku z cytryny,
    pieprzu i soli, zamarynowala tym filety przez pol godziny i upiekla
    w foliowym namiocie.
    --
    dont hejt de pleja, hejt de gejm
  • 22.12.08, 22:24
    Ja robię marynatę z cytryny, soli, pieprzu, swojej przyprawy do ryb.
    Trzymam to jakieś 2 godziny i griluję. Jest super rybka.
  • 22.12.08, 22:25
    Zapomniałam jeszcze napisać, że do marynaty daję dobrą oliwę.

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła lub ?

Zapamiętaj mnie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.