Re: ile śmietanki dodac do zupy? Dodaj do ulubionych


a ja dodaje b. czesto 30%. tez nie wierzylam, ze tak mozna, ale w niemczech jest
to jedyna, ktora na bank sie nie warzy, wiec nauczylam sie lubic, co mam :)
naprawde nie ma roznicy, kto potrzebuje w zupie wiecej kwasu, uzywa kilku kropel
soku z cytryny.
a wszystkie przepisy na zupy kremy w mojej ulubionej gazecie "essen & trinken"
opiewaja na mniej wiecej 0,5 l bulionu (oczywiscie samodzielnie wykonanego) i
0,5 l smietanki 30%, tzw schlagsahne :) i jasne, ze sama te proporcje zmniejszam.
kwasna smietane do zup uzywaja glownie chyba tylko polacy i rosjanie. w
niemczech ewentualnie jeszcze doprawiasz niektore dania creme fraiche, ktore
jest tluste i kwaskawe w smaku.
Przeczytaj całą dyskusję
  • drzewko
  • od najstarszego
  • od najnowszego
  • drzewko odwrotne

Wysyłaj powiadomienia o nowych wpisach na forum na e-mail:

Aby uprościć zarządzanie powiadomieniami zaloguj się lub zarejestruj się.

lub anuluj

Zaloguj się

Nie pamiętasz hasła lub loginu ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.