Dodaj do ulubionych

pomóż zrobić obiad...

19.02.09, 15:50
Ponieważ dopiero uczę się gotować proszę o pomoc i wytłumaczenie jak blondynce
krok po kroku:

1.Chcę na obiad zrobić szparagi z szynką parmenską i grzybkami
2. Czy będzie do tego pasował jeszcze dziki ryż?
3. Kupiłam białe szparagi w słoiczku- czy trzeba je gotować czy juz są gotowe?
Jesli trzeba to ile? No i czytałam gdzieś że dodaje sie cukier i sol- Ja nie
dodam...(na etykietce jest tylko skład i nic poza tym).
4. Grzybki mam suszone- nadają się? I co nalezy z nimi zrobic?
5. Piekarnik Mi nie działa, nie wiem czy jest popsuty czy nie umiem włączyć, w
każdym razie odpada pieczenie w piekarniku
6. Jakiś sos jogurtowy do tego? Jaki?

--
Życie jest fajne. Ale fajniej jest, kiedy żyje się fajnie :)
aluh.fotolog.pl
Edytor zaawansowany
  • mwookash 19.02.09, 15:53
    nadają się raczej na zimną przekąskę
    --
    o rrredaktorze! proszę, ty mnie zbaw
  • hotally 19.02.09, 15:57
    dzieki

    a co z grzybkami?

    --
    Życie jest fajne. Ale fajniej jest, kiedy żyje się fajnie :)
    aluh.fotolog.pl
  • hynde 19.02.09, 17:27
    Suszone grzyby trzeba namoczyc przed uzyciem (ja zalewam niewielka iloscia wody
    i zostawiam na noc).
    A co chcesz z nich zrobic? Sos?
    Jezeli sos, to poddus 1 posiekana szalotke i zabek czosnku na niewielkiej ilosci
    masla i oliwy, dodaj troche bialego wina, odparuj, dodaj pokrojone w paseczki
    grzyby i troche tymianku, po 8-10 minutach dodaj smietane (wczesniej rozmieszaj
    ja z plynem powstalym z duszenia i wlej calosc z powrotem do rondla), przypraw
    sola i pieprzem i podaj np. do ugotowanego makaronu.
  • bene_gesserit 19.02.09, 17:48
    Sprawdz, jak nazywa sie twoj piekarnik i wrzuc jego nazwe wraz ze
    slowem 'instrukcja' do przegladarki. Wiele instrukcji obslugi jest
    dostepnych on-line - moze to pomoze ci go opanowac.

    A - i zaimki osobowe (zwlaszcza 'ja', 'mnie') piszemy z malej ;)

    --
    cute but psycho. things even out

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka