bita smietana i galaretka Dodaj do ulubionych

  • drzewko
  • od najstarszego
  • od najnowszego
  • drzewko odwrotne
  • Chcialabym zrobic torta w ktorym krem bedzie zrobiony z bitej smietany wraz z
    owocami. Chcialabym ta smietane usztywnic galaretka (zelatyna) Prosze
    napiszcie co do czego sie dolewa abym nic nie zepsula. Czy wlewa sie
    galaretke do bitej smietany czy dodaje bita smietane do rozpuszczonej
    nieztezalej jeszcze galaretki. Wiem ze jest w tym jakas kolejnosc ale nie
    moge sobie przypomniec. Pomozcie :)
    • Schłodzona galaretke do smietany.
      • Gość: effka454 IP: *.eltur.com.pl 21.11.03, 11:06
        Przepraszam, ale czy z tego połączenia nie wyjdzie coś w rodzaju ptasiego
        mleczka???
        O ile wiem najlepiej bitą śmietanę usztywnia "Śmietan-fix" nie zmieniając jej
        smaku...


        Smacznego ;)
        • Z połaczenia ubitej śmietany, wczesniej dobrze schłodzonej, i galaretki
          zrobionej z polowy ilości wody i ostudzonej do momentu kiedy jest jeszcze
          płynna ale juz prawie krzepnąca wychodzi bardzo dobra masa to tortu
          śmietanowego z owocami.
          Jesli tort mam byc biały to należy uzyc galaretki cytrynowej, mozna tez użyc
          galeretki o smaku owoców dodawanych do masy.
          Ważne są dwie rzeczy, śmietana musi byc mocno schłodzona (24 godziny w lodówce)
          a galaretka zimna ale płynna i dodawana wolno małym strumieniem do juz ubitej
          śmietany.

          A

Wysyłaj powiadomienia o nowych wpisach na forum na e-mail:

Aby uprościć zarządzanie powiadomieniami zaloguj się lub zarejestruj się.

lub anuluj

Zaloguj się

Nie pamiętasz hasła lub loginu ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.