Dodaj do ulubionych

Lemon curd + bita smietana

11.03.09, 14:13

Czy ktos z obecnych robil juz taki krem? Boje sie, ze jesli
przedobrze z curdem, calosc zwarzy mi sie w slodki ser. A musi
wyjsc.



--
Nie jestesmy zadnymi Polakami, tylko Europejczykami, normalnymi
ludzmi!
Edytor zaawansowany
  • Gość: pasqda IP: 87.205.113.* 11.03.09, 15:07
    Robiłam, dwa lub trzy razy, za każdym razem wyszło bez problemu.
    Curd był z tego przepisu:
    fotoforum.gazeta.pl/72,2,777,77627831,77627831.html
    i do połowy porcji dodałam śmietanę ubitą z 300 ml kremówki.

    Osobiście dałabym nawet więcej curdu, ale mając na względzie gusta
    reszty jedzących przystopowałam:)
  • Gość: maka100 IP: *.hsd1.ut.comcast.net 11.03.09, 15:10
    Robilam do rolady bezowej serwusowej. Najpierw dodaj kilka lyzek bitej smietany
    do lemon curd, dobrze wymieszaj a potem calosc dodaj do bitej smietany mieszajac
    bardzo delikatnie. Robilam wielokrotnie i nigdy nic sie nie separowalo.
  • bene_gesserit 11.03.09, 22:42
    Zahartowac, ok.
    A w jakich proporcjach mieszalas jedno z drugim?
    Bo z tego, co pisze pasquda, na 600ml smietanki trzeba okolo 450g
    curdu, czyli caly sloik.

    Tort robimy w piatek, jedzony bedzie w sobote - zdam relacje. Moze
    nawet ze zdjęciami w koncu :)


    --
    Moja mama ma Nobla z fizyki, mój tata pracuje w przedszkolu.

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka