Dodaj do ulubionych

Mięso z Królika- co zrobic???

20.04.09, 12:35
Bardzo prosze o jakies smaczne pomysły, pieczenie odpada ale
myslałam o sznyclach itp..
Ewentualnie z czym pomieszac, aby było Ok??
Z góry DZIEKUJE.
--
Edytor zaawansowany
  • 20.04.09, 13:10
  • 20.04.09, 13:28
    Jeśli pieczenie odpada to, za radą Jacka, uduś. Można na mnóstwo sposobów, piwem
    podlać czy winem, ziół przeróżnych dać. Rozmaryn, tymianek a i po "naszemu" -
    majeranek z czosnkiem pięknie pasują.
    Duszony królik to jest to !!
    --
    BETTER MOTORHEAD THAN DEAD
  • 20.04.09, 13:43
    albo jem krolika,bo jak juz mieszane to niewiadomo co?
  • 20.04.09, 17:25
    Udusic z przyprawami podanymi przez poprzedników . Bardzo pasuje też
    gorczyca/musztarda. Do tego pod koniec duszenia śmietana i pyszne danie gotowe.
  • 20.04.09, 17:47
    ja robiłam w śmietanie.co prawda piekłam,ale chyba udusić też można.
    królika przyprawiłam tylko solą,pieprzem,gałką muszkatałową(?) i kilkoma liśćmi
    laurowymi.pod koniec pieczenia odlałam sos,dorzuciłam odrobinkę
    mąki,zagotowałam,dodałam śmietanę,polałam mięso.
    podałam z pieczonymi młodymi ziemniakami,posypanymi koperkiem.
    bardzo pysznie i bardzo prosto :)
  • 21.04.09, 22:14
    Przegladam moje ksiazki w jez.fr., jest tam mnostwo propozycji, a
    wiec:
    1/ po hiszpansku z jarzynami, chorizo, oliwkami i in.;
    2/ po wiejsku z ziemniakami, cebula i in.;
    3/ z tapenada po nicejsku;
    4/ z papryka, bazylia i in.;
    5/ z wloska kapusta ;
    6/ z cytryna;
    7/ z papryka na ostro;
    8/ z rozmarynem, wedzonym boczkiem i in.;
    9/ z sardelami;
    10/ z rzepkami i ziemniakami;
    11/ z mlodymi cebulkami i ziolami;
    12/ z oliwkami;
    13/ pieczarkami, boczkiem, suszonymi sliwkami i in.;
    14/ z lesnymi grzybami;
    15/ po wiedensku;
    16/ z sosem tatarskim;
    17/ ze smietanka i czosnkiem;
    18/ po prowansalsku;
    19/ z sosem orzechowym;
    20/ z ziolami, estragonem i in.;
    21/ po alzacku z czerwona kapusta;
    22/ z fenkulem po prowansalsku;
    23/ z szafranem;
    24/ z chrzanem;
    25/ z migdalami;
    26/ " café de Paris " / rafinowany /;

    chyba wystarczy....
    Na zyczenie moge podac wybrane przepisy.

Nie pamiętasz hasła lub ?

Zapamiętaj mnie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.