• drzewko
  • od najstarszego
  • od najnowszego
Dodaj do ulubionych

Mięso z Królika- co zrobic???

  • 20.04.09, 12:35
    Bardzo prosze o jakies smaczne pomysły, pieczenie odpada ale
    myslałam o sznyclach itp..
    Ewentualnie z czym pomieszac, aby było Ok??
    Z góry DZIEKUJE.
    --
    Edytor zaawansowany
    • 20.04.09, 13:10
    • 20.04.09, 13:28
      Jeśli pieczenie odpada to, za radą Jacka, uduś. Można na mnóstwo sposobów, piwem
      podlać czy winem, ziół przeróżnych dać. Rozmaryn, tymianek a i po "naszemu" -
      majeranek z czosnkiem pięknie pasują.
      Duszony królik to jest to !!
      --
      BETTER MOTORHEAD THAN DEAD
    • 20.04.09, 13:43
      albo jem krolika,bo jak juz mieszane to niewiadomo co?
    • 20.04.09, 16:57
    • 20.04.09, 17:25
      Udusic z przyprawami podanymi przez poprzedników . Bardzo pasuje też
      gorczyca/musztarda. Do tego pod koniec duszenia śmietana i pyszne danie gotowe.
      • 20.04.09, 17:47
        ja robiłam w śmietanie.co prawda piekłam,ale chyba udusić też można.
        królika przyprawiłam tylko solą,pieprzem,gałką muszkatałową(?) i kilkoma liśćmi
        laurowymi.pod koniec pieczenia odlałam sos,dorzuciłam odrobinkę
        mąki,zagotowałam,dodałam śmietanę,polałam mięso.
        podałam z pieczonymi młodymi ziemniakami,posypanymi koperkiem.
        bardzo pysznie i bardzo prosto :)
        • 21.04.09, 22:14
          Przegladam moje ksiazki w jez.fr., jest tam mnostwo propozycji, a
          wiec:
          1/ po hiszpansku z jarzynami, chorizo, oliwkami i in.;
          2/ po wiejsku z ziemniakami, cebula i in.;
          3/ z tapenada po nicejsku;
          4/ z papryka, bazylia i in.;
          5/ z wloska kapusta ;
          6/ z cytryna;
          7/ z papryka na ostro;
          8/ z rozmarynem, wedzonym boczkiem i in.;
          9/ z sardelami;
          10/ z rzepkami i ziemniakami;
          11/ z mlodymi cebulkami i ziolami;
          12/ z oliwkami;
          13/ pieczarkami, boczkiem, suszonymi sliwkami i in.;
          14/ z lesnymi grzybami;
          15/ po wiedensku;
          16/ z sosem tatarskim;
          17/ ze smietanka i czosnkiem;
          18/ po prowansalsku;
          19/ z sosem orzechowym;
          20/ z ziolami, estragonem i in.;
          21/ po alzacku z czerwona kapusta;
          22/ z fenkulem po prowansalsku;
          23/ z szafranem;
          24/ z chrzanem;
          25/ z migdalami;
          26/ " café de Paris " / rafinowany /;

          chyba wystarczy....
          Na zyczenie moge podac wybrane przepisy.
  • Powiadamiaj o nowych wpisach

Wysyłaj powiadomienia o nowych wpisach na forum na e-mail:

Aby uprościć zarządzanie powiadomieniami zaloguj się lub zarejestruj się.

lub anuluj

Zaloguj się

Nie pamiętasz hasła lub loginu ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.