• drzewko
  • od najstarszego
  • od najnowszego

Przesolona kapusta. Dodaj do ulubionych

  • 28.04.09, 21:41
    Zakisiłem trzy główki kapusty i okazało się, że zdrowo ją przesoliłem. Jest
    jakaś szansa uratowania chociaż części?
    --
    Sejm: ubawiony Palikot zajął fotel J. Kaczyńskiego.
    Zaawansowany formularz
    • Gość: gość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.09, 22:00
      jeśli proces kiszenia przebiegł prawidłowo to możesz kapuste po odcisnieciu
      odsalać pod bieżącą wodą i zużywać ja np do bigosów. Odsalanie zmieni trochę
      jej smak. Jednak kapusta musi przejść cały proces fermentacji mlekowej.
    • 29.04.09, 13:04
      norbert.n napisał:

      > Zakisiłem trzy główki kapusty i okazało się, że zdrowo ją
      przesoliłem. Jest
      > jakaś szansa uratowania chociaż części?
      sproboj z tych porad,

      ale zebys nigdy nie przesolila polecam,
      na 8kg kapusty,1kg marchewki ja dodaje 120g soli
      no i kminek,mielony nie lobie tych calych,
    • 29.04.09, 15:04
      Słyszałam, że do gotowania kiszonej kapusty (przesolonej) należy
      dodać surowego ziemniaka. Podobno pomaga. Można też dodać słodką
      pokrojoną kapustę.
      Jeśli zamierzasz jeść tę kapustę na surowo, w formie surówki, to
      wypłukałabym ją porządnie, a potem dodała marchewkę, jabłko, cukier.
      Może sok z cytryny gdyby podczas płukania zrobiła się nie kwaśna.
      --
      Maja-Jakub [*]
      mój suwaczek
  • Powiadamiaj o nowych wpisach

Wysyłaj powiadomienia o nowych wpisach na forum na e-mail:

Aby uprościć zarządzanie powiadomieniami zaloguj się lub zarejestruj się.

lub anuluj

Zaloguj się

Nie pamiętasz hasła lub loginu ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.