Gotowanie czerwonej soczewicy Dodaj do ulubionych


Nie umiem, po prostu nie umiem jej należycie ugotować. Szukałam już informacji
na ten temat, ale nadal nie wiem jaką dobrać proporcję wody do soczewicy i jak
długo gotować. Co do czasu, znalazłam w przepisach rozrzut od 10 do 30min.,
spróbowałam krakowskim targiem 20 min. i wyszła rozgotowana breja. Drugim
razem gotowałam 15 min. i znowu wyszła papka. W dodatku za każdym razem spora
część przywarła do dna (gotowałam na malutkim ogniu). Może ktoś podzieli się
wiedzą jak powinno się dobrze ugotować tę cenną roślinę? Zaznaczam, że nie
chodzi mi o przepisy na wykorzystanie czerwonej soczewicy, a jedynie o
techniczne aspekty jej przygotowania. Z góry dziękuję za wskazówki:)
Przeczytaj całą dyskusję
  • drzewko
  • od najstarszego
  • od najnowszego
  • drzewko odwrotne

Wysyłaj powiadomienia o nowych wpisach na forum na e-mail:

Aby uprościć zarządzanie powiadomieniami zaloguj się lub zarejestruj się.

lub anuluj

Zaloguj się

Nie pamiętasz hasła lub loginu ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Zadaj pytanie na Forum

Za darmo

Na każdy temat

Tysiącom użytkowników

Zapytaj

Bestsellery

Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.