Dodaj do ulubionych

Czy można dać maliny na ciasto ucierane?

21.07.09, 09:02
Zwykle robię ucierane z jagodami czy śliwkami.
Czy można dać maliny? Nie są za "delikatne"? Może wcześniej podpiec? Czy
lepiej z biszkoptowym?
Edytor zaawansowany
  • bodzia50 21.07.09, 16:25
    nigdy nie robiłam z malinami, to nie wiem ,za to kruche z malinami
    to pycha jest
    --
    Bożena
    Kobieta to nie płeć, to zawód.
  • mhr-cs 21.07.09, 17:29
    loola_kr napisała:

    > Zwykle robię ucierane z jagodami czy śliwkami.
    > Czy można dać maliny? Nie są za "delikatne"? Może wcześniej
    podpiec? Czy
    > lepiej z biszkoptowym?

    maliny,truskawki dodaje tylko na gotowy biszkopt,
    szkoda ich smaku i wartosci,sa delikatne,
  • bene_gesserit 21.07.09, 17:31
    Mozna, ale czy nie lepiej upiec ucierane bez malin, a na
    ostygnietym ciescie polozyc swieze? Szkoda ich imo.
    --
    dont hejt de pleja, hejt de gejm
  • loola_kr 21.07.09, 23:40
    może rzeczywiście szkoda... to zrobię kruche :)
    dziękuje.
  • bene_gesserit 21.07.09, 23:59
    Prosie :)
    Tu jest fajny przepis w takim razie - polkruche z maka orzechowa i
    malinami w soku pomaranczowym:
    www.landolakes.com/mealideas/ViewRecipe.cfm?RecipeID=7448
    (jakby bylo trzeba, to moge przetlumaczyc)
    --
    Moja mama ma Nobla z fizyki, mój tata pracuje w przedszkolu.
  • loola_kr 23.07.09, 08:47
    Biała czekolada i maliny! To zrobię najpierw, akurat w sobote odwiedzamy
    przyjaciół, na pewno się ucieszą :)
  • loola_kr 23.07.09, 08:43
    dziękuje bardzo! Poradzę sobie z angielskim :). Musze zrobić! Nie wpadłabym na
    połączenie ciasta orzechowego i malin.
  • upl 22.07.09, 13:08
    alez mozna
    mozna je zamrozic
    wtedy sie taj nie rozmasla
    --
    niebowgebie.blox.pl/html

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka