czy można uratować zwarzoną bitą śmietanę? Dodaj do ulubionych


Pomóżcie!

mam gotowe ciasto toffi, jeszcze tylko miałam wyłożyć na wierzch
bitą śmietanę i udekorować kokosem i migdałami....

Ubiłam śmietanę łaciatą 30%, ładnie się ubijała,pod koniec dodałam
stopniowo 1 małe opakowanie cukru wanilinowego. Zwarzyła się, mam
masło z wodą i grudkami...

czy cokolwiek z tym można zrobić?
jakoś uratować śmietanę albo nie wiem, " przerobić" na jakąś
zjadliwą masę?
Przeczytaj całą dyskusję
  • drzewko
  • od najstarszego
  • od najnowszego
  • drzewko odwrotne

Wysyłaj powiadomienia o nowych wpisach na forum na e-mail:

Aby uprościć zarządzanie powiadomieniami zaloguj się lub zarejestruj się.

lub anuluj

Zaloguj się

Nie pamiętasz hasła lub loginu ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.