Dodaj do ulubionych

Oleje nierafinowane

05.01.04, 11:39
Czym dokładnie różnią się oleje nierafinowane od rafinowanych? I jak to jest
naprawdę z olejami "z pierwszego tłoczenia"?

Pozdrawiam:)

www.republika.pl/przyroda_pl/apel.htm

Edytor zaawansowany
  • Gość: Linn IP: *.dialup.tiscali.it 05.01.04, 17:14
    Nie bardzo wiem, co nazywacie tloczonymi i nietloczonymi.
    Odpowiem Ci z wloskiego punktu widzenia.
    Ostatnio slyszalam, ze jesli chodzi o oliwe z oliwek, mowienie "z pierwszego
    tloczenia" nie ma sensu, gdyz tloczenie jest jedno / na zimno /. Potem to juz
    sa tylko rozne magiczne sposoby, aby nie wyrzucic tego, co zostaje / np. na
    goraco /. Mozna nadac kolor chlorofilem, oczyscic cos chemicznie itd.
    Polecam kupowanie oliwy extravergine i oszczedne jej uzywanie / ze wzgledu na
    wysoka cene /. Lepsze to niz kupowanie nie wiadomo czego, co potem mozna uzywac
    w duzych ilosciach.

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka