Gazeta.pl   Forum   Dom   Developerzy   Developerzy: Polska   Re: I jeszcze tutaj:

Komentarze do artykułu

Mieszkaniowe rozterki AD 2010

W końcówce tego roku mieszkania przestały tanieć. Jednak niewiele wskazuje na to, by w przyszłym miały zacząć drożeć. Od tej reguły mogą być wyjątki, np. pójdą nieco w górę ceny małych mieszkań, zaś spadną dużych, na dodatek kiepsko zlokalizowanych

Re: I jeszcze tutaj:

Autor: znajomy_jennifer_lopez 31.12.09, 20:03
Dodaj do ulubionych zarchiwizowany
kretynofil napisał:

> > Mimo że są drogie a być może jeszcze zdrożeją? Tak, mimo to.
>
> Brednie.

Głębokie. Szkoda że nieprawdziwe. Uważam że Polacy będą mieć coraz droższe samochody (co wcale nie oznacza że samochody będą drożeć - czy Wy myślicie????) więc uwazam że Polacy będa miec coraz droższe (lepsze) samochody i coraz droższe (lepsze) mieszkania.

> Tak, tyle ze zapominasz o jednym: mamy tez coraz wyzszy wspolczynnik > rozwarstwienia dochodow i kurczaca sie klase srednia.

Słuszny argument! Jakieś dane?
Bo mam wrażenie że jest odmiennie - jak pisałem:krawiaciarze wiadomo, mają coraz więcej. Biedacy - przecietnie TEZ. Bo część ma nadal ten swój 1000zł w Biedronce ale część ma 1500 euro w Lidlu w Dublinie. Budowlańcy, rozmaici fachowcy rzemieślnicy. Pokaż mi dziś mechanika san/elektronika AGD RTV itd który ruszy palcem za mniej niż 50zł+VAT. Kiedyś zrobił ci dobrze za 20zł.
Może żyjesz wsród sierot po PGRach biernie czekających na wypłate w montowni w Kobierzycach ale wielu, naprawde wielu ludzi z olejem w głowie (niekoniecznie wykształconych) naprawde poprawia swoje dochody. Budowlancy zamiast 1500 mają po 3-4 tys a fachowcy typu kafelkarz jesli dobrzy to wyciagają 5-6 tys w miesiac. Nie widzisz tego w statystykach tylko dlatego że tam jest spora szara strefa. Znasz ludzi którzy biorą kredyt TYLKO PO TO by chata była wzięta na kredyt w momencie gdy patrzy na to US a za miesiąc SPŁACAJA CAŁY KREDYT? Bo ja znam takich.

Naprawde naiwny
> jestes jesli myslisz ze ktos kto juz kupil mieszkanie 200m2 w
> Warszawie kupi sobie drugie w Kaliszu ;)

A to mnie zaskoczyłeś. Gdzie to napisałem?????

1. Pseudoapartamenty spadną może nawet do 6, 7 tys a nie do ośmiu, wcale temu nie przecze, nigdy nie przeczyłem! Wprost przeciwnie.
Napisze JESZCZE RAZ: cena cegły, "gołego" m2 bedzie spadac ale cena mieszkania z dodatkowymi m2, z dodatkowym wyposażeniem, PRZECIĘTNA CAŁKOWITA CENA MIESZKANIA, podobnie a nawet jeszcze bardziej jak przecietna cena kupowanego samochodu bedzie rosła.

2. Czesc nowych mieszkań to nominalnie "nory" i bedą tanieć zgodnie z losem nor w Polsce.
3. To prawda, wierze że Polacy za kilka(naście) lat mogą mieć dochody i bogactwo porównywalne z wieloma krajami UE. Może sie myle, historia osądzi ;-))
Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane
Poleć tę wypowiedź znajomemu
  • drzewko
  • od najstarszego
  • od najnowszego
  • drzewko odwrotne
Pokaż wszystkie (1-100)
przejdź do: 1-100 101-200 201-201
(101-200)

Wysyłaj powiadomienia o nowych wpisach na forum na e-mail:

Aby uprościć zarządzanie powiadomieniami zaloguj się lub zarejestruj się.

lub anuluj

Ostatnio odwiedzane wątki

Zaloguj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.