napisał:
www.bankier.pl/wiadomosc/-2086901.html
Mieszkania sa za drogie i beda tanieć ale to już jest szczyt:
M.in.
"Po przeliczeniu zarobków w największych miastach Polski na ceny mieszkań okaże się, że mieszkania w Polsce są za drogie w porównaniu do możliwości nabywczych Polaków. O połowę za drogie."
O, nawet podał o ile "powinny" stanieć. Brawo!
Zapomniał tylko że rodzina to zwykle 2 DOROSŁYCH PRACYJACYCH a nie jeden. Ale co tam, przyjmowanie bzdurnych założen to "specjalnośc zakładu"
Papier wszystko zniesie, widzę że staż w OF zobowiązuje - przyjmowanie roznych bzdurnych założen i jeszcze teksty typu "przyjałem 50m a przeciez kupuje sie 52/59". Wiec po primo WIEKSZOSC rodzin to 2 DOROSŁYCH PRACUJACYCH (a nie jeden jak "przypadkiem" założył pan Szweda z firmy Open Finance (czy przy doradzaniu klientowi np przy zakupie funduszy inwestycyjnych też przyjmujecie takie rózne zabawne może ale kompletnie nieprawdziwe założenia? Jaka jest w takim razie wartosc merytoryczna Waszego "doradztwa"?). Po secundo, z moich obserwacji wynika ze średnie ceny na rynku i wartosci transakcji sa nizsze od tych przeprowadzanych za posrednictwem OF (z roznych przyczyn o ktorych nie teraz) ale poniewaz zalozyl Pan 50m to OK, 50m wg OFowskich stawek kosztuje tyle co te kupowane przecietnie 55-60m2.
Te wszystkie wskazniki które Pan tak skrupulatnie i pracowicie policzył moze Pan sobie wsadzić.... chyba że podzieli je przez dwa i wtedy mamy rzeczywiste wskazniki na poziomie 3-5 nieodbiegajace zbytnio od zachodnich (tez 3-5 letnie dochody gospodarstwa dom).
Widze teraz jest naganianie w druga stronę. W końcu najwiekszy biznes w tej branzy robi sie gdy jest rollercoaster i ciągły obrót, prawda?
ps. Ceny mieszkan beda spadac ale z wielu innych powodow.
ps2. Może liczby nie kłamią, ale chyba tylko one. Czekam z niecierpliwością na kolejne "analizy" pełne świetnych "założeń"
ps3. Może lepiej niech Pan wiecej nie pisze, po co sie osmieszać - bo to nie ja Pana osmieszam a robi to Pan sam swoimi nędznymi wypocinami, wiec jakby Panu sie wydawało że to ja Pana obrazam (a nie Pan sam siebie i inteligencje swoją i czytelników) i chciał mi Pan wytoczyc proces o zniesławienie itp służe pomocą.
ps4. Czy bankier.pl też już wszystko publikuje co mu przyjdzie na skrzynke mailowa? Copy-paste copy-paste?