Mieszkam w Warszawie i być może stąd moje przywiązanie do tego miasta, dlatego zgodzę się z Tobą w kwestii jego oceny. W dodatku inwestycje, które są obecnie realizowane są bardzo atrakcyjne. Nie dziwię się, że ktoś mógłby chceć kupić mieszkanie w stolicy. Wydaje mi się, że polscy developerzy przejmują zachodni trend i zaczynają także budować apartamentowce mniejsze (nie mam tu na myśli powierzchni, ale ilość mieszkań), bardzo luksusowe, nastawione na jak największe dogodzenie klientowi. Poza tym w Polsce nie zwracało się do tej pory wystarczającej uwagi na ochronę, na przykład. Mniejsze budynki, z monitoringiem, z niewielką liczbą sąsiadów, to będzie teraz w cenie i powoli ten trend rzeczywiście staje się widoczny.
Na ulicy Mokotowskiej się coś takiego buduje, także na Prostej powstaje bardzo atrakcyjna inwestycja. W grudniowym managerze jest reklama, więc jeśli ktoś czyta to może spojrzeć (www.prostatower.pl. Ból jest taki, że na mieszkanie w takim apartamencie jak na Prostej stać maleńki procent Polaków. Wygoda, luksus i prestiż, za to trzeba słono płacić. Potwierdzeniem, że jest to oferta dla wybrańców jest chociażby fakt, że sprzedaż prowadzi Cushman & Wakefield, a ich klientami są bardzo dobrzy developerzy.