Gazeta.pl   Forum   Praca   Fora eksperckie   Proces rekrutacyjny   Szukanie pracy po macier...

Szukanie pracy po macierzyńskim/wychowawczym...

Autor: katarzynkowo83 15.01.10, 09:38
Dodaj do ulubionych zarchiwizowany
Witam! Mam pytanie do kobiet, które szukały pracy po macierzyńskiem lub wychowawczm. Czy wysyłając aplikacje w CV umieszczałyście informacje, że aktualnie opiekujecie się dzieckiem. Ja wysłałam CV i list motywacyjny, z których wynika, jakbym obecnie pracowała (tzn. napisałam, że jestem aktualnie zatrudniona, co nie jest kłamstwem, ale też nie do końca prawdą- właśnie kończę macierzyński). Czy zrobiłam źle? Bałam się, że jeżeli napiszę prawdę nikt mnie na rozmowę nie zaprosi :( Jak wy robiłyscie/robicie? Zastanawiam sie też jak zgrabnie wejśc na ten temat w czasie rozmowy. Oczywiscie na rozmowie powiem jak jest, ale chce mieć chociaż szansę zaprezentowania się osobiście, a nie być odstrzrelona na wstępie.Dzięki :)
Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane
Poleć tę wypowiedź znajomemu
  • drzewko
  • od najstarszego
  • od najnowszego
  • drzewko odwrotne
Pokaż wszystkie

Wysyłaj powiadomienia o nowych wpisach na forum na e-mail:

Aby uprościć zarządzanie powiadomieniami zaloguj się lub zarejestruj się.

lub anuluj

Ostatnio odwiedzane wątki

Zaloguj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.