Gazeta.pl   Forum   Praca   Praca za granicą   Podatki zagraniczne   Uwaga na bavaria24 - ra...

Uwaga na bavaria24 - rabat 25 % zapomnij !!!

Autor: johana75 11.10.11, 10:54
Jaką firmę polecacie do rozliczenia zwrotu podatku z Niemiec?
Moja znajoma rozliczała sie w bavaria 24, dostała zwrot juz 2 raz wszystko było ok.
No wiec i ja poprosiłam o dokumenty, dostałam je i przeczytałam dokładnie. Jeden wzbudził moje wątpliwości. chodzi o zapłatę. W zobowiązaniu do zapłaty jest 12% kwoty nadpłaconego podatku + Vat , a na stronie www było od tej ogólnej kwoty jeszcze 25% rabatu, wiec poprosiłam o ujęcie tego rabatu w zobowiązaniu. Pani odpisała mi że mają to wpisane w ich kartotece, no i co ja mam z tego jak ja podpisuje cos innego?
Więc poprosiłam o przysłanie mi poprawionego dokumenty. Pani napisała ze mailowo nie idzie tego zrobić ( jak to nie idzie poprawić czegoś w World?).
Wiec napisałam ok, to proszę mi to przysłać pocztą ....no i przysłała tylko ze odręcznie dopisane jest na dole "uwzględniony 25%rabat" bez żadnej pieczątki i podpisu, czyli ja sobie moge tym tylek podetrzeć bo to ja moge sobie sama dopisać, TO JEST NIEWAŻNY DOKUMENT!

Ja zapłaciłabym te 12 % + Vat ale nie lubie jak jakaś firma zachęca rabatem na stronie internetowej a potem robi chyba klientów w konia? Bo jak nazwać takie zachowanie sie firmy?

odpisałam jej na maila ze chyba zapomniała o podbiciu pieczątki tam i zostawieniu swojego podpisu i proszę dokument który to zawiera, Zobaczymy co mi odpisze...

czy polecacie jakąś inna firmę? Bo ja tej coraz mniej ufam...i na pewno tego nie podpisze w takiej formie.

Dzisiaj jest wtorek 11.10 od firmy Bavaria 24 nie dostałam żadnej odpowiedzi i raczej jej juz nie dostanę, bo oni nie chca dać (Wam/ mi) tego rabatu. To fikcja. Wcześniej dostawałam odpowiedzi po kilku godzinach a teraz mnie olali.

Dlatego uważajcie co podpisujecie w tej firmie. Jeśli w sprawie zapłaty kręcą, to mogą to tez robic w innych sprawach.

Ja swój podatek rozliczę albo stacjonarnie, albo u Steuerberater w Niemczech. Koszt w De. to ok 120 Euro.Pozdrawiam:)
Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane
Poleć tę wypowiedź znajomemu
  • drzewko
  • od najstarszego
  • od najnowszego
  • drzewko odwrotne
Pokaż wszystkie

Wysyłaj powiadomienia o nowych wpisach na forum na e-mail:

Aby uprościć zarządzanie powiadomieniami zaloguj się lub zarejestruj się.

lub anuluj

Ostatnio odwiedzane wątki

Zaloguj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.