Mam w przedpokoju i salonie 50m gresu polerowanego Nowa Gala.
Przewertowalam neta wzdluz i wszerz, wiem juz prawie wszystko o czyszczeniu i pielegnacji ;)
oprocz jednej rzeczy. Otoz nie zaimpregnowalismy tych plytek na poczatku i niestety w dwoch miejscach mam plamy, ale sa w takich miejscach, ze ujdzie, bo nie rzucaja sie w oczy. Jednak chce zaimpregnowac teraz i zabezpieczyc sie przed kolejnymi. Problem w tym, ze jak narazie moje plytki na okraglo sa pokryte smugami i jakby tlustymi plamami. Dzisiaj je potraktowalam mleczkiem i czyszczeniem, wycieralam na kolanach suchym recznikiem i jest ciut lepiej, ale nadal widac troche smug i takie sa zmatowione. Czy jezeli taki stan zaimpregnuje, to utrwale te smugi?
Jesli tak to jak doprowadzic te plytki do polysku bez smug zeby zaimpregnowac?
i pyt. nr dwa czy ktos uzywa parownicy do plytek polerowanych? jaki jest efekt takiego czyszczenia? bo rozwazam zakup.
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialno¶ci za tre¶æ wypowiedzi zamieszczanych przez u¿ytkowników Forum. Osoby zamieszczaj±ce wypowiedzi naruszaj±ce prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mog± ponie¶æ z tego tytu³u odpowiedzialno¶æ karn± lub cywiln±. Regulamin.