Moja droga, żeby oceniać czyjś post, trzeba go najpierw zrozumieć. Fantastic_normalnosc nikogo błotem nie obrzuca, zresztą sam Ci już odpisał. Że nowy login, o to Co chodzi? Zdejmij klapki, obejrzyj tutaj nicki nielogowane i widoczne części IP. Jedna osoba z Twojego otoczenia pisze trzema. Zapędziła się nawet na mój blog z komencikami. Wcale się nie dziwię osobie podpisujacej się loginem Fantastic_normalnosc, znając Wasze upodobania do opluwania ludzi, że nie chce Waszych zagonów widzieć w tej części internetu, gdzie zwykła bywać.
A teraz a propos etyki. Zajrzałam do WC i jestem zszokowana zarówno ostatnimi notkami jak i komentarzami. Tak, tam są też i Twoje. Wasza nieznajomość prawa jest przerażająca. To, co tam wklepaliście, jest dowodem na nękanie w interecie. Było już kilka spraw w sądzie i wszystkie skończyły się wyrokami skazującymi. Dodatkowo dochodzi oczernianie, pomawianie, narażanie na tzw. utratę twarzy czyli straty moralne, wulgarność. Lista jest tak długa jak ława sądowa.
Niektórzy myślą, że w swoich blogaskach mogą zamieścić wszystko, a to jest nieprawda. Obowiązują takie same zasady prawa jak w życiu pozanetowym. Pomyślcie trochę nad tym, żeby potem nie było płaczu, że nikt Was nie ostrzegał.
Nie znam bliżej Iskanny, ale ze swojej strony chętnie dam jej kontakt do adwokata, który zajmuje się prawem autorskim i przestępstwami w internecie. Koszty sprawy ponosi strona przegrana.
Przemyśl to sobie Kawa razem ze swoim guru.
Nie oczekuję odpowiedzi.