Gazeta.pl   Forum   Turystyka   Świat: Europa   Czechy, Słowacja, Węgry   Re: Budapesting - ...

Re: Budapesting - Budapeszt & Balaton nocleg i po

Autor: Gość: Tomasz IP: *.rz.izeto.pl 15.02.12, 18:15
Na wakacjach 2011 byliśmy nad Balatonem w Zance. Wrażenia podobne do tych jakie opisuje kilka postów wyżej "jujaro" - stracony urlop , czas i pieniądze .
Ze względu na chęć wyjazdu z psem ( mały szczeniak 5-miesięczny ) szukałem noclegu gdzie będzie taka możliwość pobytu. Marton kilka razy mailowo zapewniał mnie że na tzw. dzikiej plaży ( która jest najbliżej domu ) można spokojnie wypoczywać z psem. Niestety podczas pobytu nastąpiło rozczarowanie. Pierwsza wizyta na niestrzeżonej plaży i zostaliśmy wyproszeni przez ochronę ( pies był na smyczy a my na samym skraju z dala od innych plażowiczów ) . Na całej linii brzegowej jest całkowity zakaz wstępu z psem. Są wszędzie znaki. Praktycznie brak jakiegokolwiek miejsca gdzie można wyjść z psem w pobliżu wody. Telefony do Martona i dostaliśmy propozycję aby próbować ok. 6.00 rano chodzić na plażę !!!. Dziękuje bardzo ale nie po to jechałem na urlop aby skradać się na plażę o 6 rano. Z informacji od lokalnego biura informacji turystycznej dostaliśmy info że wszędzie jest zakaz i oni zawsze informuję o tym turystów. Niestety zbyt zaufaliśmy Martonowi.
Domek nad Balatonem reklamowany jest jako oaza ciszy i spokoju. Tymczasem ok. 80 metrów od domu jest linia kolejowa gdzie rano od godz. 5.00 co 30 min. pędzi pociąg.
Ta cisza i spokój to chyba jedynie praktycznie brak w Zance lokali gastronomicznych i innych rozrywek na wieczór.
Pytałem też o bezpieczny parking na samochód. Ten bezpieczny parking okazał się miejscem na poboczu osiedlowej drogi.
Jedynie brak upalnej pogody był dla nas wybawieniem i spowodował że zamiast na plażę w większości zwiedzaliśmy okoliczne miejscowości.

Uważam że można znaleźć o wiele ciekawsze miejsca noclegowe nad Balatonem ( również taniej). Przykładowo rok wcześniej byliśmy w Budapeszcie - apartament 3-osobowy z parkingiem podziemnym to koszt 160 PLN/dobe ( OPERA RESIDENCE - polecam).

Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane
Poleć tę wypowiedź znajomemu
  • drzewko
  • od najstarszego
  • od najnowszego
  • drzewko odwrotne
Pokaż wszystkie

Wysyłaj powiadomienia o nowych wpisach na forum na e-mail:

Aby uprościć zarządzanie powiadomieniami zaloguj się lub zarejestruj się.

lub anuluj

Ostatnio odwiedzane wątki

Polecamy:

Top 10 miast w Europie, które warto odwiedzić

Tam trzeba pojechać chociaż raz w życiu!

Najbardziej imprezowe rajskie wyspy świata

Wycieczki po nocnych klubach, imprezy na plaży do białego rana...

Top 10. Najseksowniejsze miasta świata

Miasta zmysłowe i pełne atrakcji, w których można przeżyć najgorętszą przygodę życia.

Zaloguj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.