Witam wszystkich Forumowiczów, mam problem z przesyłką kurierską. Otóż przesyłka została nadana w czw przez firmę z miasta X na moje nazwisko, przesyłka bardzo ważna, miała dojść w piątek. Warunki płatności: przedpłata: otrzymałam mailem fakturę, która została od razu zapłacona <posiadam potwierdzenie, wysłane także firmie zlecającej wysyłkę gdyż była to podstawa do wysyłki towaru). Dzięki możliwości śledzenia drogi przesyłki w Internecie <nr przewozowy> dowiedziałam się, ze w pt przesyłka owszem dotarła do mojego miasta,ale odmówiono jej przyjęcia <!!??!> Zadzwoniłam na infolinię <w biurze Obsługi już nikt nie odbierał tel) gdzie Pani poinformowała mnie, że najprawdopodobniej przesyłka wymaga uregulowania opłaty <czyli wynika z tego, że została nadana jako "za pobraniem"). Firma zlecająca wysyłkę towaru twierdzi natomiast, że nie nadawała ten przesyłki jako pobraniowej <przecież jest faktura +potwierdzenie przelewu). Co zrobić w takiej sytuacji? Zależy mi przede wszystkim na czasie ze względu na dalszą dystrybucję towaru, przesyłka miała dotrzeć do mnie w pt, a jest już niedziela, kiedy kurier najszybciej będzie mógł mi tą przesyłkę dostarczyć?? Czy ktoś z was był kiedyś w podobnej sytuacji? Proszę o poradę, z góry dziękuję
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.