Reklamacja/ zwrot akumulatora
Autor: Gość: kasia
IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl
01.02.12, 14:02
Pomocy. W weekend padł mój akumulator. W poniedziałek pojechałam do firmy INTER CARS po nowy. Dzwoniłam wcześniej i powiedziałam milemu Panu, że potrzebuję akumulator do.... i tu wymieniłam markę auta, rok produkcji, pojemość silnika, wszystkie informacje, które są potrzene. Pojechałam z kolegą, akumulator już czekal, ładny, nowy, niestety byliśmy tuż przed zamknięciem. Po transakcji Sprzedawca zamknął sklep ipojechał do domku. Kolega podłączył akumulator, sprawdziliśmy czy odpala, zamykamy maskę i no właśnie. okazało się, że akumulator ma za duże wymiary. niestety sklep już nieczyny, telefon tylko stacjonarny, pojechaliśmy do domu, jakoś zamocowaliśmy maskę, żeby nie otworzyła się w czasie jazdy. Następnego dnia rano, pojechałam do sklepu z myślą, że uda mi się wymienić na inny ale niestety Pan Kierownik poinformował mnie, iż akumulator był już używany i nie może go wymienić. Poza tym dodał, że gdy zamawiałam, to nie podałam marki i modelu auta. POMOCY!!!! czy mają prawo odmówić mi wymiany? Podałam wszystkie informacje, markę model rok produkcji pojemność model silnika.... Co mam teraz zrobić?