Gazeta.pl   Forum   Praca   Fora eksperckie   Kariera inżynierów   Nietypowe specjalizacje n...

Nietypowe specjalizacje na Elektrotechnice a praca

Autor: drut07 28.11.11, 22:49
Z moich obserwacje ludzi na kierunku wynika że 90 % studentów tego kierunku chce cisnąć na elektroenergetykę/pokrewne , a z pozostalych 10% głównie w rejony "około-automatyczne".
Jednakże ,pozostają specjalizacje dotyczące np. maszyn , trakcji, materiałoznawsta, nadprzewodnictwa.
Wiem ,że to to wiele różnych dziedzin ale ich wspólnym mianownikiem jest to że są rzadko wybierane. Ma ktoś konkretne doświadczenia/przykłady dotyczące pracy po nich lub jej braku? Szczególnie ciekawi mnie kwestia trakcji elektrycznej.
OD RAZU mówię - dobrze wiem co w zalożeniu robi się po tych specjalizaccjach ale chodzi mi o sytuację jak jest w rzeczywistości bo jeszcze w rynku do końca zorientowany niejestem.
Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane
Poleć tę wypowiedź znajomemu
  • Nietypowe specjalizacje na Elektrotechnice a praca - drut07 28.11.11, 22:49

Wysyłaj powiadomienia o nowych wpisach na forum na e-mail:

Aby uprościć zarządzanie powiadomieniami zaloguj się lub zarejestruj się.

lub anuluj

Ostatnio odwiedzane wątki

Zaloguj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.